21/12/2015

Guanyar títols amb el Barça, la rutina d’Iniesta i Messi

2 min
Leo Messi i Andrés Iniesta celebrant junts el seu vint-i-sisè títol amb la samarreta del Barça.

BarcelonaEl setembre del 1996 aterrava a La Masia un tímid manxec de 12 anys, poca cosa físicament, pàl·lid de color, de mirada fugissera. Quatre anys més tard, l’any 2000, ho feia un menut argentí de 13 anys, encara més sorrut i esquiu. Ningú s’imaginava llavors que quinze anys més tard Andrés Iniesta i Leo Messi es convertirien en els jugadors del Barça amb més títols de tota la història del club. Una dècada daurada que ha permès convertir l’entitat catalana en la més prestigiosa del món.

Iniesta i Messi ja han guanyat 26 títols amb el Barça i han deixat enrere una icona com Xavi Hernández, l’home que més vegades ha portat la samarreta blaugrana (767), i que va deixar el seu palmarès en 25 títols. Els dos futbolistes han aixecat 16 títols estatals i 10 d’internacionals, entre els quals quatre Lligues de Campions, tres Mundials de Clubs i set Lligues. En el mateix període de temps, per exemple, el Reial Madrid ha sumat 10 títols, menys d’un per temporada de mitjana.

Això sí, comptant el currículum de seleccions, el manxec porta un avantatge important al seu company de vestidor al Barça. Mentre que Messi ha guanyat únicament uns Jocs Olímpics amb l’Argentina, el de Fuentealbilla té dues Eurocopes i un Mundial amb Espanya.

Màxim golejador del trofeu

El davanter de Rosario s’ha quedat a un partit de coronar-se al Japó amb una xifra rodona, però el còlic nefrític que el va deixar fora de la semifinal contra el Guangzhou xinès li va impedir disputar el partit número 500 amb la samarreta del Barça, precisament el dia que superava Xavi com el més guardonat de la història. S’ha quedat en 499. “Havia de fer un esforç, i ha valgut la pena, perquè sabíem el que hi ens jugàvem”, va reconèixer a beIN Sports l’argentí. Messi va millorar dels forts dolors que va patir dijous, i gràcies a l’ajuda dels doctors va poder participar activament en una nova final.

Amb el gol que va aconseguir al primer temps contra el River Plate, el blaugrana es va convertir en el màxim golejador de la història de la competició, amb cinc gols, igualant el també argentí César Delgado, golejador del Monterrey mexicà. Però Luis Suárez, entestat a ser l’ombra de Messi des que va aterrar a Barcelona, i amb qui ha creat un vincle molt fort, no va voler deixar sol el seu amic i en dos partits va marcar cinc gols, una xifra que també li ha permès apuntar el seu nom a la part alta de la classificació de golejadors.

Fins ara Messi ha aconseguit marcar en les tres finals del Mundial de Clubs que ha disputat: amb el pit contra l’Estudiantes, dos gols contra el Santos de Neymar i en la seva cita ineludible d’ahir contra el River Plate.

Alves mana al Brasil

Qui també va coronar-se a Yokohama va ser Dani Alves. No hi ha cap jugador brasiler que tingui més títols oficials que el lateral dret del Barça, que ja en suma 30 entre la seva etapa al Sevilla, la blaugrana i els que ha aconseguit amb la selecció del seu país. Supera així el mític Pelé, que, això sí, entre la seva trentena de trofeus té tres Mundials.

stats