Esports 06/03/2017

El polític rus Igor Lebedev proposa legalitzar la violència dels 'hooligans'

El membre de la Federació Russa de Futbol creu que es pot convertir en un esport amb espectadors

Ara
2 min
Un aficionat ferit és arrestat durant els incidents entre els seguidors russos i anglesos a Marsella.

BarcelonaEl responsable d'animar els 'hooligans' russos a mantenir la violència durant l'Eurocopa de França de l'estiu passat, el polític rus Igor Lebedev, ha proposat legalitzar aquest fenomen i convertir-lo en un esport. Lebedev, membre del partit de l'oposició Liberal Democràtic i de la junta directiva de la Federació Russa de Futbol, ha publicat a la web del seu mateix partit un seguit de normes per a la 'draka' –paraula russa que equival a 'lluita'–, que voldria convertir en una competició en estadis amb "milers d'espectadors".

L'esport consistiria en una baralla entre 20 membres desarmats a cada costat, i segons Lebedev Rússia seria "pionera d'un nou esport". Els aficionats radicals de diferents aficions arribarien a llocs prèviament determinats i acordats, i s'enfrontarien entre si. Amb aquesta proposta, el diputat rus espera posar fi als problemes que viu el seu país amb els 'hooligans': "Podrien reconduir l'agressivitat dels aficionats en una direcció pacífica". Cal recordar que, durant l'Eurocopa passada, Lebedev va fer dues piulades polèmiques: "Cap problema amb els seguidors", va escriure primer, i "Seguiu així, nois, bona feina", després, en referència als violents incidents que van protagonitzar alguns radicals russos en ciutats franceses.

En la seva declaració, Lebedev també es mofa dels seguidors britànics: "L'orgull dels anglesos va ser ferit dues vegades: primer, quan el Mundial es va donar a Rússia, i no a ells, i segon, quan no fa gaire, a Marsella, els nostres fans van acabar fàcilment amb els seus col·legues anglesos, que segueixen sent considerats els més formidables i invencibles del món". El diputat també critica França –"hauria d'estar més ben preparada per a aquest tipus d'esdeveniments"– i que els seguidors anglesos "adorin trencar qualsevol cosa". Així mateix, defensa que els aficionats radicals russos no són 'hooligans': "Primer de tot, són aquells que pateixen pels seus clubs amb tot el seu cor, els que organitzen el suport i promoció dels seus clubs, i encara que a vegades es barallen, només ho fan amb col·legues, sense tocar civils, això es compara favorablement amb els 'hooligans' d'Anglaterra".

Les declaracions arriben uns mesos després que un grup d'aficionats russos, molts amb formats en arts marcials, amenacessin de fer un "festival de violència" durant el Mundial de futbol que se celebrarà l'estiu del 2018. "Cap turista té cap motiu per témer viatjar al nostre país durant l'estiu de l'any vinent", insisteix Lebedev, que assegura que la policia garantirà la seguretat dels seguidors malgrat les amenaces dels seus propis aficionats.

stats