Motor
Esports 14/05/2012

Més de 30 ferits a l'incendi del Circuit de Catalunya

Una explosió en el box de Williams quan els mecànics manipulaven la benzina ha provocat una explosió i el foc ha afectat tres garatges al Circuit de Catalunya

Ara
2 min

MontmelóUn incendi al 'pit lane' del Circuit de Catalunya ha obligat a evacuar la zona després de la cursa i alguns mecànics han hagut de ser atesos per inhalació de fum. El foc ha començat al box de Williams i s'ha estès per la zona de les escuderies de Force India i Toro Rosso. Dues ambulàncies han aparegut de seguida per atendre els possibles ferits i s'ha vist una d'elles abandonar urgentment la zona protegida per dues motos dels Mossos d'Esquadra. Els responsables de Red Bull han aparegut de seguida amb equips d'infermeria per ajudar els ferits.

Tot indica que, quan els mecànics de Williams estaven traient la benzina dels cotxes, una mica de gasolina ha caigut al terra i ha provocat un curtcircuit i la posterior explosió. Un fum negre ha començat a expandir-se des del garatge de l'equip Williams i tots els integrants han hagut d'abandonar la zona pel pàdoc i pel 'pit lane'. Frank Williams, el patró de l'escuderia, ha hagut de ser desallotjat ràpidament pel 'pit lane' i algun membre de l'equip ha hagut de ser atès per haver inhalat l'intens fum negre que ha dominat el lloc per un moment.

Segons les dades facilitades al Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT) per la Creu Roja, que ha participat amb més de 100 voluntaris al dispositiu del Gran Premi, més de 30 persones han resultat ferides com a conseqüència de l'incendi. Segons el comunicat que ha emès la FIA (Federació Internacional de l'Automobilisme), 31 membres dels equips de F-1 han estat atesos al Centre Mèdic del Circuit de Catalunya i tots han rebut l'alta mèdica excepte set, que han estat traslladats a diversos hospitals.

El ferit més greu ha sigut evacuat amb l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) fins a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona amb cremades de consideració. A més a més, el SEM ha mobilitzat dues dotacions.

Cinc persones han sigut evacuades per inhalació de fum; tres a l'Hospital de Granollers, una a l'Hospital General de Catalunya i una altra a la Clínica Teknon. Deu persones més han patit intoxicació pel fum provocat per l'incendi, però han sigut donades d'alta al mateix lloc.

Els Mossos d'Esquadra també han activat diverses patrulles fins al lloc dels fets.

stats