Sis Nacions
Esports12/03/2011

Irlanda perd contra Gal·les i diu adéu al títol (19-13)

En una segona part molt fluixa, els irlandesos han vist com s'ensorraven les seves opcions de victòria final contra uns gal·lesos que encara opten al títol

CardiffIrlanda ha perdut aquest dissabte les opcions en el Sis Nacions al perdre 19-13 a Cardiff, Irlanda, en una segona part nefasta del “XV del Trèbol”, mentre que els locals podrien arribar a l'última jornada a París amb opcions de guanyar el títol.

A Irlanda li queda, a l'espera que Anglaterra -líder del torneig- superi Escòcia, evitar que la seva eterna enemiga, la selecció anglesa, es proclami campiona i obtingui el Grand Slam, títol que s'emporta la selecció que aconsegueix guanyar els cinc partits, d'aquí una setmana a Dublín.

Cargando
No hay anuncios

Els visitants han estat superiors en els primers 40 minuts quan han aconseguit tots els punts gràcies a xuts transformats per O'Gara i un assaig de O'Driscoll just a l'inici del partit. La selecció gal·lesa no ha creuat la línia de marca en el primer temps, i només a través de tres xuts, dos de Hook i un de Halfpenny, s'ha pogut mantenir en el partit abans del descans.

Però l'assaig de Phillips a la represa (50') aprofitant la falta de concentració dels rivals en un servei de banda, ha posat Gal·les per davant (16-13) i ha canviat el rumb del partit. Els irlandesos han abaixat el ritme després del canvi d'O'Gara per Sexton, que ha errat un xut al minut 55 que hauria suposat l'empat a 16.

Cargando

La bona defensa dels locals, un xut transformat per Hook (69') i els errors dels rivals, han acabat situant el definitiu 19-13 al marcador, malgrat que Wallace, a l'últim minut, ha pogut anotar una marca definitiva per Irlanda, però ha errat en l'acció quan ha buscat entrar pel centre -per facilitar la transformació posterior- en lloc de passar la pilota a un company.

Gal·les viatjarà a París a l'última jornada per enfrontar-se a una França ferida per la seva derrota d'aquest dissabte a Roma. Per la seva banda, Irlanda, que ha perdut l'opció de guanyar la Triple Corona -que s'emporta el que venç tots els partits contra les seleccions britànica i irlandesa- rebrà Anglaterra a Dublín.

Cargando

Gal·les 19 – Irlanda 13

GAL·LES: James, Rees (Hibbard, m.73), Mitchell (Yapp, m.12), B. Davies, A. Jones, Lydiate, Warburton, R. Jones (J. Thomas, m.59), Phillips, Hook, Williams, J. Davies, Roberts, Halfpenny i Byrne.

Cargando

IRLANDA: Healy, Best (Cronin, m.76), Ross (Court, m.69), O'Callaghan (Cullen, m.69), O'Connell, O'Brien, Wallace, Heaslip (Leamy, m.69), Reddan (Stringer, m.1), O'Gara, Earls, D'Arcy, O'Driscoll, Bowe i Fitzgerald (Wallace, m.72).

MARCADOR: GAL·LES: 3 cops de Hook (19', 27' i 69') i un de Halfpenny (38'). Marca de Phillips (50') transformada per Hook. IRLANDA: 2 cops de O'Gara (32' i 40') i una marca de O'Driscoll (2') transformada per O'Gara.