CAS PISTORIUS
Esports 13/03/2014

El judici contra Pistorius s'allarga fins al 4 d'abril

L'atleta tindrà dotze sessions més per defensar la seva innocència davant del jutge

Efe
2 min
L'atleta sud-africà Oscar Pistorius, durant el cinquè dia del judici per l'assassinat de la seva parella

PretoriaEl judici contra l'atleta Oscar Pistorius, acusat de l'assassinat de la seva nòvia, la model Reeva Steenkamp, continuarà fins al 4 d'abril, de manera que es duran a terme dotze sessions més de les previstes, segons ha informat la Fiscalia. La vista oral, que va començar el passat 3 de març al Tribunal Superior de Pretòria, havia de concloure el 20 d'abril, però la llarga llista de testimonis que encara queden per declarar i de proves per practicar ha portat la jutge a prendre aquesta decisió.

A la darrera sessió del cas ha testificat l'exagent de policia Gert Van Rensburg, que estava de guàrdia durant la nit dels fets –el 13 de febrer de 2013– i que va ser un dels primers a arribar a la casa de Pistorius. Havia transcorregut tot just una hora des que es van produir els trets que van matar la model, i Van Rensburg va trobar Pistorius a la cuina, parlant amb la filla de l'administrador de la seva urbanització. "Vaig preguntar què havia passat, però no em va contestar", ha explicat el testimoni, que a més ha repassat al costat del fiscal les fotografies que es van prendre aquella nit a casa de l'atleta.

Les instantànies mostren el lavabo ple de sang on va morir la model i la porta perforada a través de la qual va disparar Pistorius. També una reguera de sang que surt des del bany cap al dormitori, i continua per les escales i el menjador de l'habitatge.

L'atleta ha declarat en diferents ocasions que va disparar a la seva nòvia a través de la porta tancada del bany, després de confondre-la amb un intrús, i que després va portar el seu cos en braços fins a la planta de sota. Abans del testimoni de Van Rensburg, l'advocat de la defensa, Barry Roux, ha conclòs el seu interrogatori al pèrit policial Gerhard Vermeulen, que ha reconegut la contaminació d'una prova clau com la porta del bany, col·locada a la sala de vistes.

stats