ESQUÍ DE MUNTANYA
Esports 04/02/2015

Kilian Jornet, preparat per als Campionats del Món d'esquí de muntanya

Des d'aquest divendres i fins al dijous de la setmana vinent, la localitat suïssa de Verbier acull el Mundial de l'especialitat amb el català com a gran favorit

Ara
2 min

BarcelonaAquesta setmana se celebren els Campionats del Món d'esquí de muntanya. Aquesta competició, celebrada cada dos anys, tindrà lloc a Verbier i Val de Bagnes (Suïssa). Kilian Jornet ha estat convocat per participar en quatre de les cinc curses que es disputaran: individual, vertical race, equips i relleus. Jornet arriba a la cita després de sumar dues victòries en l'última prova de la Copa del Món a Andorra. Verbier, a més, és un lloc que coneix bé l'atleta català, que l'any passat va protagonitzar una batalla èpica en la línia de meta amb el francès Matheo Jacquemoud.

El tret de sortida dels Mundials serà aquest divendres amb la prova d'esprint. Jornet començarà a competir dissabte a la 'vertical race' i dilluns a la individual. A més, el català també participarà en la prova per equips, el dimecres, i en la prova de relleus, dijous. "Arribo amb moltes ganes al Mundial. Sempre és una cita que esperem durant dos anys i la veritat és que em trobo en forma aquest any veient els resultats. El meu gran objectiu serà la prova individual i la 'vertical', que és on crec que tinc més opcions", ha indicat Jornet.

La 'vertical race' de dissabte a les 16 h constarà d'un desnivell total de 847 metres. El punt de sortida estarà situat a Médières (1.333 m) i l'arribada estarà a Les Ruinettes (2.180 m), amb part del recorregut disputat pel centre dels carrers de Verbier, un escenari ideal per poder seguir els corredors.

Dilluns a les 9, Kilian lluitarà per la prova individual. Aquesta cursa consta de quatre pujades, quatre baixades i tres trams a peu, amb un desnivell positiu de 1.700m amb sortida i arribada a La Cot (1.55 0m). La cursa es disputarà recorrent els cims de les Otanes (2.040 m), La Pasay (2.160 m) i Six Blanc (2.445 m).

Serà dimecres a les 9:00 quan Kilian, al costat del seu amic i company de selecció Marc Pinsach competeixin en la prova per equips. El recorregut, en aquesta ocasió, constarà de cinc pujades amb un desnivell total de 2.289 metres, cinc baixades i tres trams a peu. La cursa té sortida i arribada a Le Mayentset (1.770 m). Des d'allà els atletes hauran d'ascendir a Col des Mines (2.327 m), Col des Creblet (2.637 m), passar per Les Attelas (2.733 m) i fer un doble pic a Mont Gele (3.023 m) passant per La Chaux (2.250 m ) a la baixada. La major part de la cursa estarà disputada fora pistes i els atletes podran gaudir de les altes muntanyes suïsses. "Amb el Marc penso que podem fer un bon paper veient els resultats que tots dos estem tenint aquest any. Ens coneixem bé i ens entenem, i això sempre és molt important en una cursa per equips".

Finalment, el dijous a la mateixa hora es realitzarà la prova de relleus. El recorregut constarà de dues pujades i dues baixades amb un tram a peu amb un desnivell positiu total de 145 metres.

stats