Futbol - Champions

Lluís Cortés: "A un partit tot és possible"

El tècnic del Barça creu que el factor emocional pot incidir en la final davant del Lió

Respecte al Lió, però en cap cas por. Aquest és el missatge que volia transmetre Lluís Cortés a quatre dies de la final de Champions de Budapest. L'Olympique de Lió és "a priori superior", però enfrontar-s'hi a un partit i no "en eliminatòria a 180 minuts" ofereix un espai de possibilitat que el Barça vol aprofitar. "Volem demostrar que som un equip capaç de competir a la Champions, sigui contra qui sigui. Que no siguem favorites no vol dir que renunciem a guanyar", ha comentat l'entrenador blaugrana, que veu la final al 50%. "Com tots els partits –afegeix–. A un partit, sent una final, amb components emocionals que poden influir i poden canviar el partit, tenim més opcions. El Lió és un gran equip, té un gran pressupost. Però a un partit tot és possible".

I tot és possible si el Barça és capaç de jugar la final a la seva manera i amb atreviment, aprofitant-se del fet que "la pressió" és més forta per a elles. "Sabem que ens tocarà córrer molt, és un dia per no estalviar-se ni un esforç", ha comentat el tècnic, que veu l'equip "endolladíssim" i amb ganes que ja sigui dissabte. "La setmana s'està fent llarga, l'equip vol jugar ja. Hem de trobar un punt de confiança i motivació òptim, perquè passar-se de motivació tampoc és bo. He demanat a les jugadores que gaudeixin del procés".

La referència del Chelsea

Els partits davant del Chelsea i el Wolfsburg, obstacles previs del Lió a Europa, són dos exemples que l''staff' tècnic ha analitzat per preparar la final. "Tothom s'esperava que el Lió guanyés amb més claredat, però el Chelsea va ser atrevit, va fer moltes coses bé a l'eliminatòria. Va jugar bé els seus moments amb pilota i va interpretar bé els espais que el Lió deixa al darrere quan ataca".

Entrant més en detall, Cortés ha detallat quines fortaleses té el Lió i quina idea de partit ha preparat. "L'Olympique té jugadores molt ràpides per fora, les laterals pugen molt amunt, les extrems tenen molt de desequilibri. Hem d'intentar no quedar-nos en duels directes, evitar els un contra un i tenir sempre algú en ajuda. Però si tapes el Lió per fora, et farà mal per dins. O en llarg. Té molts recursos, domina tots els registres", ha comentat.

La baixa de Hamraoui

Hi ha una absència segura per a la final, la de Kheira Hamraoui, per la vermella que va veure contra el Bayern Munic a la semifinal. La baixa de la francesa "és important" perquè ella estava aportant estabilitat a l'equip, però Cortés disposa d'alternatives per suplir-la. Qui té molt poques opcions de ser l'escollida és Patri Guijarro, "que fa cinc mesos que no juga".

L'experiència de les estrangeres

Que en els últims anys la plantilla s'hagi reforçat amb jugadores internacionals ha ajudat a "equilibrar" l'equip, sobretot en termes físics. " Algunes rivals són més fortes, més ràpides o més altes, i l'arribada de jugadores de fora ens ha ajudat a competir. El repte és que les d'aquí, que tenen de base unes condicions tècniques i tàctiques molt bones, siguin cada cop més fortes i ràpides".