DOPATGE

Segona part de l'informe McLaren: més de 1.000 esportistes russos es van beneficiar de les manipulacions per ocultar casos de dopatge

"El sistema de dopatge rus va corrompre els Jocs de Londres a una escala sense precedents", assegura el doctor Richard McLaren

Més de 1.000 esportistes russos, de 30 disciplines diferents, es van beneficiar de les manipulacions per ocultar casos de dopatge, segons es desprèn de l 'informe McLaren, que aquest divendres dóna a conèixer, en la seva segona part, nous detalls de la trama massiva de dopatge a Rússia.

Entre aquests esportistes, segons s'ha desvelat aquest divendres, n'hi ha que han participat en Jocs Olímpics, tant d'hivern com d'estiu, a més d'esportistes que han competit en Jocs Paralímpics. I de tots ells alguns són medallistes, segons han avançat els responsables de l'informe en una roda de premsa que ha tingut lloc a Londres. "El sistema de dopatge rus va corrompre els Jocs de Londres a una escala sense precedents", ha explicat el doctor Richard McLaren, responsable de l'informe. "El sistema era simple i eficaç i va permetre als esportistes russos competir mentre prenien substàncies prohibides", ha afegit.

Segons el document, Rússia va ocultar positius als Jocs Olímpics de 2012 de Londres, als Mundials d'atletisme de 2013 de Moscou i als Jocs d'Hivern de Sochi 2014. Cap esportista de l'equip olímpic rus va donar positiu a Londres, tot i que alguns dels medallistes d'aquest país estan entre els més de 1.000 noms d'atletes que s'han vist involucrats en aquest cas.

L' Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l'Esport (AEPSAD), després de conèixer l'abast de l'informe McLaren, ha considerat que aquest "verifica el major escàndol de dopatge que s'ha produït" i espera que "es prenguin les mesures oportunes davant les evidències de manipulació". " Cap país de manera organitzada competeix amb avantatge. Cal iniciar els procediments per contrastar les evidències que s'aporten de que hi ha més de 30 esports implicats i fer un treball conjunt de totes les organitzacions amb competències antidopatge", han indicat.