Barcelona World Race
Esports 31/12/2010

Tot a punt perquè comenci la segona edició de la Barcelona World Race

La volta al món de vela sense escales comptarà amb la presència de 14 embarcacions i 28 tripulants. Els navegants francesos són els grans favorits al triomf

Redacció
1 min
Cerimònia de lliurament de les amarres al port de Barcelona.

BarcelonaDesprés de molts mesos de preparació, avui donarà el tret de sortida la Barcelona World Race, la regata transoceànica més important del món que tindrà als seus participants uns 90 dies a alta mar per completar la volta al món sense escales. A la una del migdia està prevista la sortida, amb un total de 14 vaixells, i una parella de navegants per a cada embarcació.

Pel què fa a la representació catalana, hi haurà sis tripulants entre els participants, a més de 7 espanyols. En primer lloc, destaquen els que haurien de navegar per estar al grup capdavanter. Són l'"Estrella Damm", d'Àlex Pella i Pepe Ribes; el "Renault", de Patxi Rivero i Toño Piris, i el "Mapfre", d'Iker Martínez i Xabi Fernández. Tots sis, són regatistes amb molta experiència i clares opcions de fer podi i plantar cara a la potent flota francesa, els grans favorits a la victòria.

En segon lloc, hi ha un grup de regatistes debutants que afronten la primera volta al món, com és el cas d'Anna Corbella, Juan Merediz, Jaume Mumbrú, Gerard Marín, Fran Palacio, Cali Sanmartí i Bruno García. Aquests no lluitaran, a priori, pel triomf, i el seu únic objectiu és acabar la regata i viure una experiència única.

stats