Rugbi
Esports 20/01/2013

La USAP es classifica per als quarts de final de l'Amlin Cup com a primera de grup

El conjunt català s'enfrontarà amb el Tolosa, l'etern rival dels nord-catalans

Ferran Vital
1 min

BarcelonaLa USAP s'ha classificat primera del seu grup a la fase prèvia de l'Amlin Cup (nom comercial de la segona competició europea) després d'imposar la seva llei a la lligueta prèvia de vuitens de final, en què ha superat el Rovigo italià, el Gernika basc i els potents Worcester Warriors anglesos. Gràcies al primer lloc del seu grup, la USAP jugarà com a local el partit corresponent als quarts de final del proper 6 d'abril, una dada molt important si tenim en compte que l'eliminatòria es juga a partit únic.

El rival de la USAP en els quarts de final de l'Amlin Cup serà l'Stade Toulousain, el gran rival històric dels del Rosselló. Els de Tolosa de Llenguadoc han quedat eliminats de la Heineken Cup (nom comercial de la Copa d'Europa de rugbi) en quedar segons del seu grup, després de perdre en la darrera jornada a Leicester.

D'aquesta manera, catalans i occitans es veuran les cares un cop més, en un clàssic del Top-14 (la primera divisió francesa). Per bé que els occitans són un conjunt més potent i treballat, i a priori són els favorits per passar l'eliminatòria, el factor camp pot ser important per mantenir les opcions dels catalans.

La resta d'emparellaments dels quarts de final de l'Amlin Cup són: Bath-Stade Française, Gloucester-Biarritz i London Wasps-Leinster (l'equip del català Jordi Murphy). Recordem que l'eliminatòria es juga a partit únic en el camp de l'equip que figura com a local.

stats