TENIS
Esports 17/04/2016

Nadal es retroba amb la victòria a Montecarlo

El manacorí supera Monfils (7-5, 5-7 i 6-0) i aconsegueix el primer títol del 2016

M.m.
Rafa Nadal, a Montecarlo

BarcelonaRafa Nadal ha derrotat Gael Monfils a la final de Montecarlo i ha sumat el primer títol del 2016. El tenista manacorí s'ha retrobat amb la victòria en un Masters 1000 que ja ha aixecat nou vegades (vuit més l'edició d'aquest any) però que en feia tres que se li escapava.

El tenista de Manacor havia accedit a la final després de derrotar Andy Murray en un partit llarg i esgotador, anant a remolc en el primer set, igualant les forces en el segon i imposant-se amb contundència al tercer i definitiu. Al darrer partit del torneig, el component físic també ha estat important: punts llargs, canvis de ritme i exhibició ofensiva del número 5 i del número 16 de l'ATP, respectivament.

Nadal està en línia ascendent de joc, amb més confiança en el seu tenis, recuperat físicament. No ha tingut por a la final de Montecarlo de jugar a cops llargs, mirant de fer córrer un Monfils no tan preparat físicament i que al tram final del primer set ha donat símptomes d'esgotament, encara que el francès es recuperaria posteriorment.

El partit ha estat llarguíssim, de gairebé tres hores: una i quart en el primer set, més d'una en el segon i mitja hora en el tercer i definitiu. La primera mànega s'ha resolt per la mínima, per 7-5 a favor de Nadal, encara que al jugador balear li ha costat rematar la feina i ha desaprofitat fins a cinc pilotes de set.

Monfils ha reaccionat a l'inici del segon set, aconseguint un trencament que el situava amb un avantatge de 3-2 al marcador. Però aleshores ha perdut solidesa amb el seu servei i Nadal ha pogut contrarestar-ho. Amb 5-5, el francès ha disposat de quatre pilotes de trencament, ha guanyat el punt i s'ha adjudicat posteriorment el segon set (5-7).

Amb tot per decidir al tercer i últim set, Nadal ha saltat a la pista amb ganes de rematar la feina. I s'ha sortit amb la seva amb un 6-0 fulminant

Aquesta victòria dóna ales a un Rafa Nadal que disputa la setmana vinent el Godó, torneig que ha aixecat en vuit ocasions però que se li ha escapat en les darreres dues edicions.