Bàsqueteurolliga
Esports 28/03/2014

De Mister Basketball a Ludde Hakanson, la nissaga continua

àlex Gozalbo
1 min
De Mister Basketball a Ludde Hakanson, la nissaga continua

BarcelonaEl Barça de bàsquet rep avui (20.45 hores, Esport3 i Canal+ Deportes) el Panathinaikòs, un rival que encara no coneix la derrota des que Fragiskos Alvertis va substituir Argiris Pedoulakis com a entrenador. Amb el factor pista assegurat, l’equip blaugrana aspira a mantenir la seva ratxa. Xavi Pascual, que busca sumar la seva 24a victòria consecutiva en el Top 16 de l’Eurolliga, no s’oblida dels conjunts inferiors i analitza amb atenció l’evolució de Ludde Hakanson, el base suec del Barça B, que la setmana passada va fer 18 anys.

Ludde, que comparteix habitació amb Marc Garcia a La Masia, és nét d’Egon Hakanson, conegut com a Mister Basketball i considerat un dels millors jugadors de la història del bàsquet suec. A més, és fill d’Olle Hakanson, que també va arribar a ser internacional amb la selecció sueca. L’ARA ha reunit els tres membres de la família. “Sempre explico al Ludde batalletes de quan jo jugava. Crec que n’hi ha una, la de quan vam guanyar un partit de la Copa d’Europa a la pista del Reial Madrid, que se la sap de memòria -explica Egon-. Al principi va ser dur per a ell, ens trobava a faltar, però cada any és una mica més fàcil perquè està més integrat. Parlem sovint a través de l’Skype i intentem venir a Barcelona sempre que podem”, diu Olle.

Fan de Jeff Taylor i Jonas Jerebko, els dos jugadors suecs que competeixen a la NBA, Ludde Hakanson continua esforçant-se cada dia per fer realitat el seu gran somni: convertir-se en jugador del primer equip del Barça.

stats