MOTOGP

Jerez reconeix que va doblar les dades d'assistència a MotoGP

L'alcaldessa confirma que l'any passat la xifra no va ser de 122.000 assistents sinó de 60.000, i que aquesta edició han estat 63.250 espectadors

En els darrers anys corria el rumor que a Jerez s'inflava la xifra d'assistència a les curses del Mundial de motociclisme. Aquest dimarts ho ha reconegut la mateixa alcaldessa del municipi andalús, que ha explicat que, per exemple, la temporada passada es van doblar les dades: s'havia dit que hi havien assistit més de 122.000 persones i en realitat van ser poc més de 60.000.

" El primer any van incrementar les dades i després van seguir el joc. Si nosaltres també hi haguéssim entrat, seguiríem amb la mentida", ha explicat aquest dimarts Mamen Sánchez, alcaldessa de Jerez de la Frontera des de l'any passat.

60.478 espectadors

L'organització va dir que l'any 2015 va haver-hi 122.551 espectadors a Jerez. En realitat, eren poc més de 60.000

La màxima responsable municipal ha justificat que feia pública aquesta informació "per la nova política de transparència" del seu govern (socialista) en relació a l'anterior (PP) que governava a la ciutat. Altres informacions apunten a les darreres inspeccions d'Hisenda, que obliguen els gestors a dir la veritat, sobretot en referència a la venda d'entrades.

Les xifres "reals" d'aquest 2016 són de 63.250 espectadors, sumant els que van comprar entrades (54.943) i els compromisos tant de l'Ajuntament com de Dorna, l'empresa que organitza el Mundial. Això representa uns ingressos per taquillatge de 4,3 milions.

L'any passat s'havia dit que havien assistit al Gran Premi un total de 122.551 espectadors a la cursa de diumenge. Mamen Sánchez, però, ha rebaixat la xifra a la meitat. Van ser 60.478 espectadors, dels quals "un mínim de 5.020" van accedir-hi amb una invitació de l'Ajuntament. En total, es van recaptar 3,6 milions el 2015.

El primer any van incrementar les dades i després ja van seguir el joc

Mamen Sánchez Alcaldessa de Jerez de la Frontera

Malgrat fer públiques aquestes dades i reconèixer que la xifra d'espectadors era molt inferior a la que s'havia dit històricament, Mamen Sánchez ha assegurat que el  Gran Premi d'Espanya que es disputa a Jerez "no corre perill" perquè hi ha "un compromís" amb Dorna.

Igualment, Sánchez no s'ha volgut pronunciar sobre si aquesta pràctica era habitual en altres circuits del Mundial.

Més continguts de