MOTOGP

Rossi presenta candidatura a Jerez

L'italià s'exhibeix al Gran Premi d'Espanya i aconsegueix la victòria en solitari seguit de Jorge Lorenzo i Marc Márquez

Valentino Rossi no vol que ningú li tregui l'etiqueta de candidat a guanyar el Mundial de MotoGP. L'italià ha aconseguit la victòria a Jerez en una exhibició de pilotatge i creuant la línia de meta en solitari. Ningú l'ha pogut seguir, ni Jorge Lorenzo, que ha acabat segon, ni Marc Márquez, que ha completat el podi.

El pilot de Tavullia ja havia amenaçat als entrenaments oficials, en què va aconseguir la 'pole' per a sorpresa de tothom. A la cursa, ha demostrat que no va ser cap casualitat. Rossi ha fet una bona sortida, ha mantingut la primera posició al primer revolt i ha imposat el seu ritme per acabar marxant de tots els pilots. Ha estat líder en totes les voltes i ha acabat gairebé cinc segons per davant del seu immediat perseguidor.

A l'inici semblava que la prova seria emocionant. Rossi, Lorenzo i Márquez, els tres de la primera fila de la graella, han mantingut les posicions i Dani Pedrosa s'ha afegit al grup, remuntant de la setena a la quarta. Ells quatre s'han escapat de la resta i per uns instants ha fet la sensació que la prova de Jerez seria una successió d'avançaments. Res més lluny de la realitat.

Pedrosa s'ha situat momentàniament tercer, inquietant la segona posició de Lorenzo. Però així que Rossi ha augmentat el ritme el de Castellar no ha tingut res a fer. Rossi ha agafat distància, Lorenzo l'ha intentat seguir i Márquez ha superat el seu company d'equip per mirar, sense èxit, d'aspirar a la victòria.

Rossi ha fet una exhibició de pilotatge, sense errors, conduint com un rellotge. El de Yamaha ha guanyat amb molta autoritat, mentre que el seu company Jorge Lorenzo s'ha hagut de resignar amb la segona plaça. També ha creuat la meta en solitari Márquez, després d'una cursa en què s'ha comprovat que la seva Honda no és tan competitiva com les Yamaha en circuits com l'andalús.

A la  classificació del Mundial no hi ha canvis. Márquez es manté primer (82 punts) seguit de Lorenzo (65), mentre que Rossi es fa fort a la tercera posició i escurça distàncies amb els capdavanters (58).

Dani Pedrosa ha pogut mantenir la quarta posició després de batallar amb Aleix Espargaró, que ha estat cinquè. Maverick Viñales ha acabat la cursa en sisena posició, mentre que Pol Espargaró ha estat finalment vuitè.

Més continguts de