MOTOCICLISME - MOTO3

Joan Mir, campió del món de Moto3

El mallorquí s'imposa a Austràlia després que la cursa s'hagi suspès per la pluja

Joan Mir celebra el títol de campió del món de Moto3 / TRACEY NEARMY / EFE

Novè triomf de la temporada i títol de campió de Moto3 al sac. El mallorquí Joan Mir ho ha aconseguit en el segon intent. Mir va deixar passar l'oportunitat del Japó, però a Austràlia volia assegurar el campionat. I malgrat que les condicions no han sigut les idònies, finalment ha pogut tancar el títol a Phillip Island. "És increïble, no tinc paraules", ha dit Mir després de baixar del podi. "He treballat de valent durant molts anys per aconseguir-ho, era el meu somni", afegia, i deia en veu alta, com per recordar-s'ho: "Soc campió del món, es increïble!"

La cursa ha sigut declarada de sec, però les banderes de pluja han fet acte de presència a la pista ben d'hora. I això ha fet que Mir, prudent, abandonés la primera posició (ha caigut fins a la novena) i se situés més endarrerit al grup, a l'espera que els altres pilots passessin abans per provar la pista. Romano Fenati, l'únic pilot que podia fer-li ombra, ha sortit molt agressiu, però Mir ha estat molt atent. Quan ha vist que les condicions milloraven, ha tornat a fer un pas endavant, mentre Fenati es quedava en posicions més endarrerides.

Quan ha remuntat i s'ha situat primer, el de Palma ja no ha abandonat les posicions capdavanteres. Havia demanat a l'equip que li deixessin fer la seva cursa i, per tant, els mecànics no li han dit en cap moment a la pissarra quina era la posició de Fenati.

La pluja, però, ha tornat a aparèixer a set voltes per al final, però com que s'havien disputat els dos terços de la cursa (15 voltes), Direcció de Cursa ha aturat la cita i ha donat per bons els resultats de la quinzena volta, quan Mir ha passat per línia de meta primer i Fenati sisè. Mir, doncs, ha començat la volta d'honor sense saber que ja era campió del món. No ha sigut fins que ha arribat al revolt quatre, quan ha vist que el seu pare, el seu padrí, el seu entrenador, els seus en definitiva, apareixien a l'asfalt, que ha vist que ja ho tenia fet. I és quan ha començat a plorar. Casc commemoratiu, samarreta i uns quants metres més endavant per arribar al parc tancat i gaudir del triomf i del títol amb el seu equip. El podi l'han completat Livio Loi i Jorge Martín.

Mir té ara dues curses per gaudir de la categoria petita abans de fer el salt a Moto2 la temporada vinent.

Triomf d'Oliveira a Moto2

La cursa de Moto2 ha estat marcada, també, per la pluja, però a diferència de la cita de la categoria petita, aquesta no l'han aturada. El triomf ha sigut per a Miguel Oliveira, seguit del seu company a KTM Brad Binder. El tercer lloc ha sigut per a l'italià Franco Morbidelli, que d'aquesta manera s'acosta una mica més al seu objectiu: convertir-se en campió del món de Moto2.

I és que el seu únic rival en la lluita pel títol, Thomas Luthi, ha caigut en el 'warm-up' del matí i ha sortit a la cursa amb dolor. Així, el suís no ha passat de la desena posició i ha baixat de la moto coix. Amb aquests resultats, Morbidelli podria assegurar-se el títol a Malàisia, la següent cita de la temporada, just abans de la de València, que tancarà el campionat.