Motor

Cop d'autoritat de Max Verstappen al GP de Miami

El neerlandès guanya just per davant dels dos Ferraris

2 min
Max Verstappen durant el GP de Miami

BarcelonaEls Estats Units tornen a ser l'escenari de la Fórmula 1. Els nord-americans, bojos pel Gran Circ, han sigut uns espectadors de luxe del cop d'autoritat de Max Verstappen. El pilot de Red Bull se sent incòmode en la general del Mundial, just per sota Charles Leclerc, i cada ocasió és bona per intentar sobreposar-se. El neerlandès, vigent campió, no concep la derrota: un animal competitiu com pocs, vol recuperar el liderat i necessita sumar victòries i punts per no deixar escapar el pilot monegasc de Ferrari. Els dos 'cavallinos rampantes' no han pogut replicar-li el ritme al circuit de Miami.

La sortida ha sigut extremadament plàcida per a Charles Leclerc, que ha mantingut el liderat, mentre que Carlos Sainz s'ha vist superat per Max Verstappen. El neerlandès ha cuinat a foc lent l'avançament del pilot monegasc. Només nou voltes s'ha mantingut per darrere del líder al Mundial. En el primer intent, per l'interior, el neerlandès ha sobrepassat el Ferrari per aferrissar-se al liderat del primer Gran Premi de Miami. El vigent campió del Mundial ha tret el màxim suc al seu Red Bull: amb el peu trepitjant a fons l'accelerador s'ha allunyat de Leclerc fins que ha sigut un punt en l'horitzó.

La cursa, en un circuit que ha propiciat molt pocs avançaments, ha sigut monòtona fins que Lando Norris, després de topar amb Pierre Gasly, ha rebentat la roda dreta del darrere. Mentre feies voltes sobre si mateix, el britànic ha aconseguit desaccelerar una mica el McLaren abans de xocar violentament contra el mur. Norris ha marxat sense ajuda de ningú just quan el safety car sortia a l'asfalt perquè els operaris poguessin recollir els trossos de monoplaça del traçat.

Amb la pista neta, Verstappen ha sigut l'encarregat de portar la batuta i el tempo del Gran Premi. La cursa tornava a començar i les opcions s'obrien de nou per a un Leclerc que ha tornat a tenir el neerlandès a un pam. La victòria tornava a picar a la porta del monegasc: una possibilitat que semblava que s'havia esfumat només apagar-se els semàfors. La lluita, que ha sigut un frec a frec, no ha canviat les posicions i Max Verstappen s'ha endut la tercera victòria de la temporada.

stats