Corinna Schumacher trenca el seu silenci sense esvair dubtes: "El trobem molt a faltar"

En un documental de Netflix que s'acaba d'estrenar, la família de l'expilot de Fórmula 1 dona pistes sobre el seu estat de salut

2 min
Michael i Corinna Schumacher

BarcelonaEl 29 de desembre de 2013, la vida de Michael Schumacher i la seva família va canviar. L'accident que va patir mentre esquiava va trastocar la vida dels Schumacher, i el misteri ha acompanyat l'estat de salut de l'expilot de Fórmula 1 fins avui. Ara, la seva dona i els seus fills trenquen el silenci que envolta el set cops campió del món en el documental de Netflix Schumacher, però sense dissipar els dubtes sobre de la seva situació: "Trobo a faltar el Michael cada dia. Tothom el troba a faltar, tot i que encara segueix aquí".

Michael Schumacher

Com totes les llegendes de l'esport, un cop de sort en el moment oportú va portar Schumacher a la Fórmula 1. Una vacant a mitja temporada a l'equip Benetton el va portar a un Mundial ple de grans noms con Ayrton Senna o Alain Prost. Des d'aquell moment, la seva carrera va catapultar-se. El seu debut, la mort de Senna, el canvi a Ferrari o el seu retorn al Mundial amb Mercedes després de retirar-se són alguns dels moments en què posa el focus el documental. Humanitzar l'esportista i allunyar-lo de la concepció freda i distant que es té de Schumacher és un dels principals objectius del metratge, que compta amb diferents testimonis. A més de la seva família, periodistes i companys d'equip apareixen per explicar qui era i com actuava Schumacher durant els seus anys a la F1.

Ara, però, Schumacher no és qui era fa vuit anys. "Estem junts i vivim a casa. Fem teràpia i tot el possible perquè el Michael millori, perquè estigui còmode i entengui que la seva família està amb ell, acompanyant-lo", explica la seva dona, Corinna Schumacher, davant les càmeres. La família ha decidit trencar l'hermetisme que envolta l'actual vida de l'expilot sense ser totalment clara sobre quin és el seu estat de salut real. "Els nens, la família, el seu pare... Tots els que l'envolten el trobem a faltar, encara que segueixi aquí. Ja no és el mateix, però és aquí, i això ens dona força per continuar. Intentem continuar sent una família normal, com li agradava al Michael. I com li continua agradant. Seguim amb les nostres vides, però el que és privat, és privat, com deia ell", confessa amb llàgrimes als ulls Corinna.

Michael Schumacher, expilot de Fórmula 1.

"Des de l'accident, els moments típics de família ja no hi són. Almenys, no com abans", reconeix el seu fill, Mick Schumacher, actual pilot de Hass a la Fórmula 1. "Al meu entendre, és molt injust. Crec que ara el meu pare i jo ens entendríem d'una altra forma. Crec que parlem un llenguatge similar, el de l'automobilisme, i tindríem molts més temes de què parlar. No deixo de pensar-hi, en això".

stats