Fórmula 1

Fernando Alonso torna al podi de la Fórmula 1 set anys després

La victòria de Hamilton redueix la distància amb Verstappen en la classificació del Mundial

2 min
Fernando Alonso abans de la cursa

BarcelonaVuit punts separen els dos rivals pel Mundial. Hamilton s'ha adjudicat sense miraments el primer lloc del podi al Gran Premi de Qatar davant d'un Verstappen que ha remuntat de la setena posició, després d'una sanció que ha conegut a primera hora. Tot i el bon resultat del britànic, l'home del dia, i que ha mostrat el somriure més gran del pàdoc, ha sigut Fernando Alonso. Ningú pensava que el pilot d'Alpine que ha tornat aquest any al Mundial podria aconseguir un podi aquesta temporada. No ho feia des del 2014, en la seva primera etapa conduint un Fórmula 1. Aquest diumenge ha aconseguit el seu 98è podi.

Quan s'han apagat els semàfors Hamilton ha sortit com un míssil. Darrere del pilot britànic, Verstappen es maleïa des de la setena posició. Després de rebre una sanció de cinc posicions per haver ignorat una doble bandera groga en la sessió de classificació de dissabte, el pilot neerlandès volia retallar posicions com més aviat millor per enganxar-se al pilot de Mercedes al capdavant de la cursa. El de Red Bull ha tirat pel dret i, en cinc voltes, s'ha col·locat segon, a quatre segons de Hamilton.

Hamilton llueix un casc especial amb els colors de la bandera LGTBI+ a Qatar, país que no reconeix els drets del col·lectiu.

L'estratègia sobre l'asfalt de Mercedes per Hamilton ha sigut defensiva. Els mecànics de l'escuderia alemanya han copiat les decisions de l'equip dirigit per Christian Horner per contrarestar qualsevol amenaça. El perill principal era que, amb l'aturada primerenca en boxs del líder al Mundial, el britànic pogués perdre la posició. Per defensar-se, ha trigat només un gir complet a canviar neumàtics.

"El pla" funciona

Amb el primer lloc adjudicat a Hamilton i el segon a Verstappen, la tercera plaça ha sigut el motiu de lluita entre els dos escuders dels pilots que s'estan jugant el Mundial. Mentre Checo Pérez ha fet una remuntada titànica des de l'onzena posició des de la qual sortia, Bottas ha tornat a ser Bottas. El pilot finlandès s'ha retrobat amb els problemes amb els cara a cara per als avançaments. Ha fet falta un toc d'atenció per ràdio de Toto Wolff –director d'equip de Mercedes– perquè reaccionés i comencés a avançar fins a col·locar-se en la quarta posició. Quan s'acostava el moment de la lluita directa entre els dos, el neumàtic davanter dret de Bottas ha petat. Les gomes han dit prou i, amb més de 33 voltes de vida, s'ha anat desintegrant mentre el finlandès tornava cap a boxs com podia sense topar amb els murs. Com les gomes de Bottas, les dels Williams de Russell i Latifi han dit prou després de més de 30 voltes.

"El pla" de Fernando Alonso, com l'ha batejat ell mateix, ha sortit a la perfecció. Des que ha tornat al Mundial, la seva millora ha sigut meteòrica. Cursa rere cursa ha tingut més seguretat amb el seu Alpine i a Qatar ha arribat la recompensa, després d'una sortida excelsa en què ha aconseguit lluitar contra els grans i tornar al podi. Des del 2014, l'asturià no havia pujat al podi. "Ole, ole!", ha cridat entre rialles per ràdio un cop travessada la línia de meta en tercera posició.

stats