Motor

Max Verstappen guanya sense inmutar-se a Mèxic

El pilot de Red Bull s'endú el Gran Premi en una cursa sense avançaments

2 min
Instants després de la sortida amb Max Verstappen liderant

BarcelonaEl Mundial de Fórmula 1 cada cop té més color de Red Bull. Max Verstappen ha posat la directa cap al primer títol del món i ni l'experiència de Hamilton sembla poder evitar que el neerlandès ho tingui tot de cara per proclamar-se campió. Al circuit de Mèxic, territori Red Bull per excel·lència, Verstappen s'hi ha passejat, contundent com una piconadora.

La sortida va deixar una imatge insòlita. Gràcies a una bona arrencada, Lewis Hamilton i Max Verstappen, els dos pilots que s'estan disputant el Mundial, es van emparellar amb Bottas, que sortia des de la pole. Tots tres van arribar en paral·lel al primer revolt al límit, i el pilot de Red Bull va escorar la frenada a l'extrem per posicionar-se primer. En aquest revolt Bottas va patir una topada amb Ricciardo que va amuntegar tots els pilots. Les topades van fer sortir el safety car, que va rodar per la pista quasi durant les primeres deu voltes.

Amb Verstappen aferrat al lideratge i Hamilton avisant de l'alta degradació dels neumàtics, les revolucions de les primeres voltes es van esvair i l'objectiu va ser sumar quilòmetres. El Gran Premi es va tornar monòton. Sense avançaments ni duels directes, els pilots van rodar en fila índia fins que va arribar el moment de canviar les gomes. El primer va ser Hamilton. Malgrat la revifada del Mercedes amb els nous neumàtics, Verstappen ni es va immutar. Després de la seva aturada a boxs va tornar a la pista en segona posició rere el seu company d'equip, Sergio Checo Pérez, que va gaudir d'un bany de masses al Gran Premi de casa.

De mica en mica, d'un en un, els monoplaces es van dirigir a la línia de meta mentre la grada trempava amb un Pérez que s'anava aproximant a Hamilton. El mexicà va atrapar el Mercedes quan restaven vuit voltes. Però Hamilton no es va deixar superar i va prémer l'accelerador per ampliar la distància. El britànic es va haver de conformar amb la segona posició mentre que Checo Pérez va celebrar el tercer esglaó del podi amb la seva afició.

Al Mundial, la classificació està cada cop menys ajustada. Amb la victòria de pilot neerlandès de Red Bull, ja són dinou els punts amb què Verstappen supera l'heptacampió del món. Al calendari queden quatre Grans Premis per acabar la temporada, quatre finals per decidir el Mundial més ajustat en molt de temps.

stats