Motor

Red Bull s'ho passa d'allò més bé en territori de Ferrari

Max Verstappen guanya el Gran Premi de l'Emília-Romanya davant del seu company d'equip, Sergio 'Checo' Pérez

2 min
Versttapen i Checo Pérez durant la cursa

BarcelonaMax Verstappen s'ha passejat per Imola. El circuit, territori de Ferrari, ha sigut un pati de jocs per al pilot neerlandès, que, des que s'han apagat els semàfors fins que ha onejat la bandera de quadres, ha ocupat la primera posició. Escortat pel seu company d'equip Sergio Checo Pérez des de la sortida, Red Bull ha signat un cap de setmana perfecte, que ha sigut per oblidar per a Ferrari.

Ben segur que Charles Leclerc i Carlos Sainz volen oblidar aquest Gran Premi. A casa seva, davant dels seus tifosi, els Ferrari han patit com mai. El primer a quedar en fora de joc ha sigut Carlos Sainz. Les curses, per al madrileny, per a desgràcia de l'escuderia italiana, comencen a ser un déjà-vu. Com en l'última cursa, a Austràlia, Sainz ha quedat fora de la prova abans de completar la primera volta del GP de l'Emília-Romanya. En la cursa al circuit d'Albert Park ell sol va quedar clavat a la grava després d'una errada en el primer gir. En el circuit italià, Ricciardo ha topat amb ell en els primers revolts i, de nou, amb una virolla ha quedat atrapat als marges del circuit. Ni hi ha hagut manera de treure el cotxe de la grava i el madrileny ha hagut d'abandonar.

La sort del pilot monegasc ha sigut una mica millor, però una errada en el tram final de la cursa l'ha condemnat. El monegasc, que havia aconseguit mantenir la tercera posició per darrere dels dos Red Bull, ha entrat a boxs a canviar les gomes del seu cavallino rampante. Amb els neumàtics més tous ha intentat acostar-se i lluitar contra Checo Pérez per pispar-li el segon graó del podi. Abans de començar la lluita, però, Leclerc ha saltat per sobre d'un piano i ha xocat lleugerament contra el mur. El monegasc ha pogut tornar a pista, però tot i això ha necessitat entrar al pit lane a canviar l'aleró davanter i un pneumàtic, situació que l'ha relegat a la novena posició. A poques voltes del final ha superat diversos monoplaces i ha travessat la línia de meta en setena posició.

Red Bull gaudeix

A més dels Ferrari, Fernando Alonso i Lewis Hamilton també voldran esborrar aquest GP de la seva memòria. El pilot asturià s'ha vist obligat a abandonar en la setena volta del Gran Premi després que la xapa lateral del seu monoplaça hagi cedit i hagi deixat a la vista l'interior del seu Alpine. Hamilton, per la seva banda, s'ha passat tota la cursa encallat en la catorzena posició, per darrere de Pierre Gasly. El britànic, ben lluny de Russell, que ha acabat quart, no ha pogut superar el pilot d'Alpha Tauri i ha viscut un dels moments més difícils i insòlits del Mundial: Max Verstappen l'ha doblat quan estava a punt de superar la meitat del Gran Premi.

En una cursa en què les desgràcies s'han amuntegat a Ferrari, Alpine i Mercedes, Red Bull ha xalat en un dels seus millors caps de setmana. Max Verstappen, primer, i Checo Pérez, segon, han gaudit d'un Gran Premi en què s'han imposat i han escurçat distàncies en la general del Mundial. El podi l'ha tancat Lando Norris amb el seu McLaren.

stats