Resistència estoica de Verstappen als Estats Units

El pilot de Red Bull s'endú el Gran Premi després d'una lluita aferrissada amb Hamilton

2 min
Max Verstappen i Lewis Hamilton durant la cursa

BarcelonaGran classe de pilotatge que acaba amb la victòria de Max Verstappen davant d'un Hamilton combatiu. El pilot de Red Bull ha aconseguit mantenir l'avantatge aconseguit gràcies a l'estratègia i amplia la distància en la classificació del Mundial de Fórmula 1. El Gran Premi dels Estats Units ha sigut l'escenari d'una cursa trepidant on els dos pilots que lluiten pel campionat han volat sobre l'asfalt i han demostrat que són diferents de la resta.

Una sortida rapidíssima de Hamilton i la reacció de Verstappen, que ha començat molt agressiu intentant empènyer contra el mur el britànic, han fet esclatar les graderies plenes del circuit d'Austin. El de Mercedes, però, ha aguantat el pols i li ha pispat el liderat de la cursa a l'inici d'una primera volta boja. La lluita entre els McLaren i els Ferrari, les sortides de pista i els tocs han marcat l'inici del GP.

Max Verstappen durant el Gran Premi

"Va més ràpid que jo!", bramava Hamilton poc després de consolidar la primera posició veient pel retrovisor el Red Bull de Verstappen. Tot i la velocitat, el pilot neerlandès no ha pogut avançar sobre l'asfalt, però amb un undercut –avançar gràcies a l'estratègia de parades a boxes– li ha robat la posició i s'ha col·locat davant del Mercedes. Amb un canvi de ritme, Verstappen ha consolidat el liderat de la cursa, cosa que li ha permès tenir un marge de quatre segons amb l'heptacampió del món.

Alonso contra la FIA

Mentre els líders de la cursa estaven tranquils, preocupats per la degradació dels pneumàtics, Fernando Alonso se les ha tingut amb Antonio Giovinazzi i ha posat contra les cordes a la FIA. L'italià ha avançat l'asturià il·legalment fora de la pista sense que hagi sigut sancionat. Quan la situació s'ha donat exactament igual, però amb els papers canviats, Alonso sí que ha sigut castigat. La ràdio de l'asturià ha començat a treure fum mentre discutia amb el seu equip, que s'estava queixant a la FIA per la seva decisió. L'organització s'ha vist entre l'espasa i la paret per una decisió poc clara que deixa en evidència la manca de regles clares per a certes situacions de la cursa. Finalment Alonso no ha pogut acabar la cursa per problemes mecànics.

En l'equador del GP, Hamilton ha començat a retallar distàncies al seu màxim rival i s'ha trobat amb la primera posició després de la segona aturada a boxs de Verstappen. A divuit voltes del final, ha començat una nova cursa per als dos pilots que s'estan jugant el Mundial un cop Hamilton ha posat noves gomes al seu Mercedes. Sis segons de diferència que s'han anat retallant de mica en mica, gir a gir, fins que el de Mercedes s'ha enganxat al Red Bull en la recta final del GP. Verstappen, però, ha aguantat estoicament la pressió del britànic i ha travessat en primer lloc la línia de meta.

stats