Motor - Fórmula 1

La victòria número 100 impulsa Lewis Hamilton

L’aparició de la pluja i una bona estratègia possibiliten el triomf del pilot britànic a Rússia

ARA
2 min
Lewis Hamilton

BarcelonaEl britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va assolir ahir el liderat del Mundial amb la seva victòria número 100 a la Fórmula 1 al Gran Premi de Rússia, després d’un final de cursa que va tenir la pluja com a element determinat. El triomf se li va escapar a Lando Norris (McLaren). El madrileny Carlos Sainz (Ferrari) va acabar tercer.

Sainz va liderar algunes de les primeres voltes i es va assegurar el tercer lloc al calaix quan va aparèixer la pluja a les sis últimes voltes, mentre que Fernando Alonso va acabar sisè. El britànic Lando Norris va perdre el liderat per no haver demorat l’entrada a boxs per canviar els neumàtics, mentre que el neerlandès Max Verstappen, que sortia des de l’última posició, va acabar segon i va perdre el lloc al capdavant de la classificació de pilots.

“No estava segur”

El britànic Lewis Hamilton (Mercedes), que no guanyava des del 18 de juliol, va tornar al capdamunt del podi gràcies a l’estratègia del seu equip, que el va enviar a boxs per canviar els neumàtics quan anava segon per darrere de Lando Norris. “M’ha costat molt de temps arribar a cent triomfs i ni tan sols sabia si havia de venir aquesta victòria o no. El Lando ha fet una grandíssima feina, amb un grandíssim ritme. No estava segur de poder avançar-lo tret que ell cometés un error, però l’equip ha pres la decisió adequada al final”, va explicar.

L’heptacampió, que es va mostrar molt agraït al seu equip, va començar la cursa des de la quarta posició després d’haver fallat en la qualificació amb un cop contra el mur del pit lane a la Q3. “Quan me’n vaig anar a dormir no estava content. He vist les repeticions una vegada i una altra i hi havia petits errors. Estava determinat a treballar-ho aquest matí”, va dir Hamilton, que ara encapçala la classificació del Mundial amb dos punts d’avantatge sobre Max Verstappen.

El neerlandès va ser l’altre gran beneficiat de la pluja. “Ha sigut difícil prendre la decisió de canviar de neumàtics, però hi ha hagut un moment en què la pista lliscava molt i hem escollit l’instant adequat per aturar-nos. Si ens haguéssim aturat una volta abans hauríem destrossat els neumàtics”, va opinar Verstappen. Norris, en canvi, es va responsabilitzar de la decisió que el va privar de la victòria. “He decidit quedar-me a la pista perquè he pensat que era el camí que calia seguir. Sento que he fet tot el que he pogut, fins i tot quan s’ha complicat la situació en les últimes voltes. He comès un parell d’errors, però tot i així he mantingut Lewis Hamilton enrere i he començat a allunyar-me una mica. Si no hagués plogut més crec que la decisió de quedar-me a fora era la correcta, però òbviament la pista ha quedat molt més mullada del que esperàvem”, va reconèixer.

stats