MOTO2
Esports 28/10/2012

Marc Márquez es proclama campió del món de Moto2 a Austràlia

El de Cervera ha estat tercer i ja té matemàticament el títol a la butxaca. Pol Espargaró, que ja és subcampió de la categoria, ha guanyat la cursa

Nuria García
1 min
Marc Márquez, al podi d'Austràlia, celebrant el títol de campió del món de Moto2 / Pons Racing Team

BarcelonaMarc Márquez s'ha proclamat campió del món de Moto2 al Gran Premi d'Austràlia. El de Cervera sabia que només necessitava sumar dos puntets per assegurar-se matemàticament el títol i per això, tot i que ha fet una gran sortida i durant uns instants ha encapçalat la cursa, ha evitat córrer riscos innecessaris.

El de Cervera s'ha conformat amb la tercera posició que, després de la gran temporada que ha fet i de l'avantatge que tenia sobre Pol Espargaró, de sobres el feia guanyar el títol. A diferència d'altres vegades, Marc Márquez sí que ha pensat en el Mundial i no pas en aquesta cursa i ha fet bona part de la cursa darrere de Scott Redding. Quan només faltaven tres voltes per al final, Anthony West ha superat Márquez, que ha caigut fins a la quarta posició. Des del mur, quan només faltaven dues voltes, des del mur, els mecànics de Márquez li deien que la quarta posició era "OK", però el de Cervera no s'ha conformat i ha acabat tercer després de superar Redding a l'última volta.

La cursa l'ha dominat pràcticament de principi a fi Pol Espargaró. El de Granollers s'ha trobat molt còmode sobre la moto durant tot el cap de setmana al circuit australià i aquest diumenge ha donat una altra mostra del gran final de temporada que està fent. Segon ha estat Anthony West.

Pel que fa a la resta de pilots dels Països Catalans, Tito Rabat ha acabat vuitè, Jordi Torres 11è, Toni Elías 13è, Ricky Cardús 17è, seguit de Nico Terol (18è). Elena Rosell, per últim, ha acabat 24a.

stats