MOTOGP
Esports 28/10/2012

Jorge Lorenzo celebra a Austràlia el seu segon Mundial de MotoGP

Dani Pedrosa ha caigut a la segona volta i ha servit en safata el títol al pilot balear. La cursa l'ha guanyat Casey Stoner, que suma sis triomfs seguits a Phillip Island

Nuria García
1 min
Jorge Lorenzo celebra a Austràlia el seu segon Mundial de MotoGP

BarcelonaEl pilot balear Jorge Lorenzo s'ha proclamat campió del món de MotoGP després d'acabar segon el GP d'Austràlia, el penúltim de la temporada. D'aquesta manera, el mallorquí aconsegueix el seu segon títol a la categoria reina del motociclisme, ja que el del 2012 se suma al que va aconseguir el 2010 també amb Yamaha.

Jorge Lorenzo afrontava la primera cursa amb opcions reals de proclamar-se campió del món sent conscient que les Honda tenien un ritme superior al de la seva Yamaha. El balear ha fet una bona sortida i s'ha situat primer, però només durant un instant, ja que ràpidament Dani Pedrosa ha passat a liderar la cursa, amb Casey Stoner rodant tercer. Quan només s'havia completat una volta, Stoner ja era segon però abans de completar el segon gir al traçat australià, Dani Pedrosa ha caigut quan era líder. El de Castellar del Vallès ha pogut aixecar la seva moto, però no ha pogut seguir i ha hagut d'abandonar. Aquest fet servia en safata el títol a Jorge Lorenzo, que tan sols necessitava llavors sumar tres punts per proclamar-se campió.

Lorenzo, a qui ràpidament el seu equip li ha ensenyat la pissarra amb la frase "Pedrosa OUT" ha rodat còmode darrere Stoner. L'australià, que volia transformar en triomf la 'pole' aconseguida dissabte, no ha donat opció i ha guanyat per sisena vegada consecutiva a casa seva. Tercer ha acabat Cal Crutchlow.

stats