CICLISME
Esports 25/03/2018

La nord-americana Lauren Stephens guanya la primera edició de la Revolta

El ciclisme femení demana pas a la Volta a Catalunya

Efe
2 min
La nord-americana Lauren Stephens guanya la primera edició de la reVolta

BarcelonaAbans que la Volta Ciclista a Catalunya posi fi a la 98a edició, la ronda catalana ha organitzat aquest diumenge per primera vegada en la seva història una prova femenina a Barcelona, la Revolta, en què la nord-americana Lauren Stephens (Cylance Procycling) ha aconseguit el triomf.

Aprofitant la infraestructura del circuit de Montjuïc per on transcorre l'última etapa masculina, la Revolta –nom amb què s'ha batejat la prova després d'una votació popular a través de les xarxes socials– s'ha estrenat com una de les novetats més importants d'aquesta edició.

Un total de 118 ciclistes han pres la sortida de la cursa, que està inclosa dins el calendari de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC), amb un recorregut de 45 minuts més una volta extra després de complir aquest temps. En aquest escenari, la més ràpida ha estat Stephens, una experimentada ciclista de 31 anys que havia aconseguit abans quatre victòries d'etapa com a professional.

La nord-americana ha travessat la meta després de ser més ràpida a la recta final del circuit que la igualadina del Movistar Lorena Llamas, que ha acabat segona amb gairebé el mateix temps que la vencedora. El podi l'ha completat la valenciana Sofia Rodríguez (Sopela).

Amb aquesta cursa, la Volta fa el primer pas perquè el ciclisme femení tingui més presència amb vista al futur, un fet que ha reivindicat Lorena Llamas després de pujar al segon graó del podi. "És un pas. S'han adonat que també hi ha noies ciclistes que també volem córrer carreres i que som ciclistes professionals. Però queda una mica curt fer voltes a un circuit de 4 quilòmetres. Crec que ens mereixem més, però és un primer pas. A veure si de cara a l'any que ve pot ser una cursa UCI", ha dit.

stats