HOQUEI PATINS
Esports 03/05/2014

El poder ofensiu del Porto posa fi al somni europeu del Vendrell (6-3)

En la seva primera participació a la Lliga Europea, els catalans no han pogut culminar la gesta d'aconseguir el bitllet per a la final

Un instant de la semifinal de la Lliga Europea d'hoquei patins entre el Vendrell i el Porto / FEP

BarcelonaEl Porto s'ha convertit aquest dissabte en el primer finalista de la Lliga Europea d'hoquei sobre patins després de posar fi al somni europeu del Moritz Vendrell (6-3), que no ha pogut contrarestar l'exuberància ofensiva mostrada per l'equip portuguès. En la seva primera participació en la Lliga Europea, el quadre català no ha pogut culminar la gesta d'aconseguir el bitllet per a la final, tot i donar la cara davant un històric de l'hoquei continental en la primera semifinal de la 'final four' que se celebra al Palau Blaugrana.

El Porto ha començat sense contemplacions, desplegant el seu atractiu hoquei ofensiu i posant a prova els reflexos del porter Xevi Puigbí des del primer minut. Conscients de l'exuberància ofensiva del rival, els homes de Cabestany han cedit la iniciativa al rival per buscar les ocasions al contraatac o en transicions ràpides. Però la serietat defensiva dels blanc-i-blaus ha bloquejat, per moments, el Vendrell, que no ha trigat a veure com Jorge Silva s'avançava en el marcador després d'un potent xut que Puigbí –el millor del quadre tarragoní a la primera meitat– no ha pogut aturar (min 10).

Després del gol, el Vendrell ha quedat tocat i ha vist com els portuguesos no han trigat a fer el segon. Aquesta vegada ha estat en un ràpid contraatac finalitzat, de nou, per Jorge Silva, després d'una obstrucció a Jordi Creus que els àrbitres no han assenyalat com a falta.

Després del desconcert dels catalans, Ricardo Oliveira ha tingut el tercer en un penal que ha aturat un magnífic Puigbí. A poc a poc la intensitat ofensiva dels portuguesos s'ha anat apagant i el Vendrell, amb més cor que cap, ha buscat desordenadament el primer gol. El premi a la perseverança ha arribat a dos minuts del descans. Jordi Ferrer, en un contraatac, ha aconseguit superar Edo Bosch i ha escurçat distàncies (2-1). Han estat els millors minuts d'un Vendrell que a punt ha estat d'empatar amb dues ocasions seguides de Jordi Ferrer i Xixi Creus. Però el Porto no volia anar-se'n al descans sense dir l'última paraula i, a pocs segons del final de la primera meitat, Vitor Pinto ha aprofitat un llançament d'Hélder Nunes per posar la punta del l'estic i anotar el 3-1.

Després de la represa, el Vendrell ha buscat insistentment el gol, i això ha fet que el partit es convertís en un anar i venir que ha afavorit els ràpids jugadors del Porto. Eloi Albesa ha tingut el gol en un penal, tot i que entre Bosch i el pal han evitat que la pilota toqués la xarxa. Ha estat després d'aquesta ocasió quan el Porto ha sentenciat la semifinal amb dos gols gairebé consecutius. Hélder Nunes (min 32) ha marcat el 4-1 en un fort xut després d'aprofitar una transició ràpida, mentre que un minut després Ricardo Oliveira ha posat la punta de l'estic i ha posat fi al somni europeu del Vendrell.

Dos gols de penal d'Albesa i Miras, a tres minuts del final, han posat emoció al partit, però els portuguesos han fet valer la seva experiència i no s'han deixat sorprendre per l'ímpetu del rival. Hélder Nunes, a mig minut del final, ha tancat de penal el partit.