FUTBOL
Esports 13/09/2015

L'entrenador de futbol que va acabar agredit per Petra László fugint de Síria

Osama al-Ghabab treballava en un club de la Primera Divisió siriana i havia estat arrestat per les autoritats

Toni Padilla
2 min
Osama Al-Ghabab, el sirià agredit per la reportera Petra László

BarcelonaOsama al-Ghabab s'ha fet famós sense voler ser-ho. Aquest sirià va ser colpejat per la periodista Petra László quan intentava fugir d'un control policial a la frontera entre Sèrbia i Hongria. Al-Ghabab portava la seva filla als braços però va rebre una traveta de László, que ha estat acomiada i s'ha disculpat públicament, afirmant que ho havia fet a causa d'un atac de pànic.

Al-Ghabab però, ja era mínimament conegut al seu país, tal com ha informat el portal Index.Hu després de parlar amb ell. Al-Ghabab era entrenador en un club de la Primera Divisió siriana, l'Al-Fotuwa, de la ciutat de Deir ez-Zor. Aquest club, campió de lliga en dues ocasions, destaca per la seva tasca de formar jugadors, i Al-Ghabab hi havia treballat molts anys, arribant al primer equip. A més, va arribar a tenir càrrec a la federació siriana de futbol, però va caure en desgràcia quan va participar en manifestacions contra el règim de Baixar al-Assad. Segons diferents informacions, va ser detingut i torturat. Un cop en llibertat, es va desvincular del club. A les xarxes socials, els seus familiars han penjat imatges d'ell amb l'equip.

Osama Al-Ghabab, refugiat sirià, quan era entrenador de futbol

Un cop la seva ciutat va ser assetjada per l'Estat Islàmic, Al-Ghabab va decidir fugir. L'Estat Islàmic prohibeix la pràctica del futbol i ha executat joves per intentar veure partits de la Champions. Curiosament, malgrat la guerra la lliga de futbol siriana encara es juga, a les zones controlades pel règim. Tots els partits es juguen només a dues ciutats, Damasc i Latakia. Aquí s'hi han traslladat tots els equips de futbol, compartint estadis. Deir ez-Zor està assetjat encara per Estat Islàmic però encara és un dels feus del règim.

Un règim que encara treu pit gràcies al futur, ja que la selecció siriana també segueix jugant, en aquest cas en ciutats segures com Masqat (Oman), i ha guanyat els tres primers partits de les eliminatòries de classificació al Mundial. El darrer, per 0-6 a Cambodja.

stats