Esports 12/06/2019

Gay: "M'agraden els equips atrevits als quals els agrada jugar en camp rival el màxim de temps"

El tècnic madrileny ha estat presentat com a nou entrenador de l'Espanyol B

Roger Requena
2 min
José Aurelio Gay, nou entrenador de l'Espanyol B

BarcelonaJosé Aurelio Gay ha estat presentat aquest dimecres com a nou entrenador de l'Espanyol B, en substitució de David Gallego, que ha ascendit al primer equip. "Estic encantat de tornar a l'Espanyol 30 anys després, pensava que no tindria temps de tornar-hi. Vaig ser-hi feliç, aquí em van donar l'oportunitat de debutar a Primera", ha recordat Gay, que arriba amb ganes de contribuir en un planter "exitós" que treu "tants jugadors per al primer equip".

Gay arriba amb Adri González com a segon entrenador, Dani Parra com a preparador físic, Adri Caballero com a preparador de porters i David Charcos, que ja era al club, segueix com a analista. "El primer objectiu d'aquest equip és treballar amb els jugadors perquè estiguin llestos i que el primer equip pugui comptar amb ells. El segon, intentar estar entre els millors de la categoria. Si es pot accedir a la promoció, no ho desaprofitarem. La idea és estar entre els millors del club".

El madrileny ha explicat que l'últim any ha estat treballant en dos grans planters, l'acadèmia de l'Evergrande Guangzhou, de la Xina, i també el del Madrid. Gay ha deixat clar que seguirà la "metodologia del club", sense que això impliqui renunciar a la "personalitat" de cada tècnic. "M'agraden els equips atrevits, que utilitzen un posicionament avançat, que els agrada jugar en camp rival el màxim temps possible, que hi ha molta competitivitat i esforç col·lectiu. Volem tenir aquesta identitat i segell registrat".

Gay ha reconegut que encara no ha pogut parlar amb Gallego, però ha assegurat que ho farà aviat per parlar del filial i també de quins jugadors s'endurà el primer equip durant la pretemporada. Sobre l'equip que tindrà, ha apuntat que els ha vist en vídeos. Al madrileny, però, no li preocupa gaire que el primer equip pugui anar tirant de jugadors del filial durant la temporada: "Ho farem amb la naturalitat d'un filial que ha de nodrir el primer equip. Si necessiten més jugadors per entrenar o competir, són allà. Nosaltres tirarem del juvenil, el que és habitual en la majoria dels equips".

El coordinador del futbol base, Àlex Garcia, ha reivindicat que els omple d'"orgull i alegria" el fet que Gallego hagi ascendit al primer equip, i ha explicat la decisió d'escollir Gay com al nou tècnic del filial. "Reunia un seguit d'ítems que volíem. Cap al 2012 ja havia passat per l'ideari del que volíem. Era un futurible per al futbol base o primer equip, estava a les travesses. És un dels tècnics que consideràvem que tenia les característiques ideals. Té experiència en totes les categories, té experiència en filials, la proposta futbolística, passat a l'entitat, la seva personalitat reuneix uns valors que s'identifiquen amb els de qualsevol persona de l'Espanyol".

stats