Prohibit fer turisme amb una medalla: les cinc anelles olímpiques del dia

À.G.
2 min

BarcelonaLa vuitena jornada dels Jocs Olímpics de Tòquio ha servit per accentuar la transició entre les proves de natació i les d'atletisme i perquè la delegació espanyola recuperi una mica d'autoestima.

Alberto Fernández i l'andalusa Fátima Gálvez, medallistes en tir.

Espanya remunta en el medaller

Quan el nerviosisme començava a deixar-se veure entre la delegació espanyola, les medalles de Fátima Gálvez i Alberto Fernández i Pablo Carreño han endolcit la situació al medaller. Després de l'or en fossa per equips mixtos i el bronze en tenis, l'optimisme ha tornat, però les xifres encara són lluny de les més de 17 medalles que va vaticinar José Manuel Franco, secretari general de l'Esport.

Lasha Shavdatuashvili.

Expulsen dos judoques georgians per sortir de la vila olímpica per fer turisme

Els organitzadors de Tòquio 2020 han anunciat l'expulsió de dos judoques georgians, Lasha Shavdatuashvili i Vazha Margvelashvili, i medallistes de plata en aquesta competició olímpica per saltar-se la normativa que impedeix sortir de la vila olímpica, on s'allotgen els atletes, per fer turisme. Els amfitrions han decidit retirar-los l'acreditació necessària per accedir a la vila i a les competicions després de comprovar que els esportistes havien incomplert les regles anticovid, segons ha dit en roda de premsa el portaveu del comitè organitzador, Masanori Takaya.

Elaine Thompson-Herah.

La segona millor marca de tots els temps

Elaine Thompson continua sent la reina dels 100 metres llisos. La jamaicana, com a Rio 2016, s'ha penjat l'or i ho ha fet amb una exhibició. Amb un temps de 10.61 ha marcat el rècord olímpic i la segona millor marca de la història. L'hegemonia de Jamaica es manté i el podi l'han completat les seves compatriotes Fraser-Pryce i Shericka Jackson.

Simone Biles.

Simone Biles no participarà en les finals d'aparells

La gran reina de la gimnàstica artística als Jocs de Rio de Janeiro ha decidit, després de parlar-ne amb els responsables de la Federació dels Estats Units, no participar en les dues finals d'aparells d'aquest diumenge per a les quals s'havia classificat, el salt i les barres asimètriques. De moment, encara no ha confirmat si participarà en la final de l'exercici de terra de dilluns i la de la barra d'equilibris de dimarts. Biles va renunciar a participar en el concurs complet, en què defensava corona, per cuidar la seva "salut mental" al patir molta pressió.

Novak Djokovic.

Dia nefast per a Djokovic

El tenista Novak Djokovic ha viscut un dels dies més difícils com a professional, ja que ha perdut dues opcions de medalla. Primer el serbi ha perdut contra Pablo Carreño. Poc després d'haver caigut en el partit individual pel tercer lloc contra l'asturià, Nole ha anunciat que es retirava per culpa d'una lesió de la competició de dobles. Quan competia contra Carreño, Djokovic ha perdut els nervis i ha tirat la raqueta a la graderia.

stats