DESPRÉS DEL XAKHTAR
Esports 08/04/2011

Què li passa a Guardiola?

Albert Solé
3 min
Què li passa  a Guardiola?

BarcelonaLa pregunta que es feien els aficionats i socis del Barça just després del 5-1 contra el Xakhtar al Camp Nou era què li havia passat a Guardiola en el flash interview (entrevista curta) que li va fer TV3 pocs minuts després del final del partit. El tècnic del Barça es va mostrar especialment breu en les respostes, amb la cara excessivament seriosa per haver guanyat 5-1 en una anada de Champions, i quan el periodista Jordi Grau li va preguntar si no tenia ganes de parlar va respondre: "Doncs no gaires". I va marxar. En canvi, a la sala de premsa, davant de tots els periodistes, es va mostrar com sempre. "Què li ha fet TV3 al Pep?", es pregunta tothom.

La cadena catalana no va voler parlar ahir perquè no entenien per què el Pep havia reaccionat d'aquesta manera. Però si Guardiola va reaccionar com tothom va veure en directe -i moltíssima més gent ahir a través d'internet-, més enllà de si va fer bé o malament, és perquè es va empipar, i molt, per la informació sobre el partit que havia donat l'apartat d'esports del Telenotícies Migdia hores abans, mentre l'entrenador blaugrana estava concentrat, com la resta de l'equip, a l'hotel La Florida del Tibidabo.

Els vídeos del TN

El de Santpedor havia fet una roda de premsa el dia abans del partit plena de missatges destinats a l'afició, als seus jugadors i a la premsa. Missatges perquè es valorés un rival sense cartell a Europa, de prudència perquè són uns quarts de final de Champions, i de demanar respecte a un jugador com Txigrinski, menystingut moltes vegades a Barcelona. Doncs Guardiola va veure els esports del TN i va pensar que cap dels seus missatges havia quallat -tenint en compte que TV3 és la televisó més vista i més influent de l'afició blaugrana-, sobretot pel que fa a Txigrinski, ja que la informació sobre el seu fitxatge i el seu pas pel Barça la temporada passada traspuava un to que no va agradar gens a Guardiola.

Ara, només aquest vídeo -que va ocupar 9 minuts dels 14 que van durar els esports del TN Migdia - justifica la reacció del tècnic davant les càmeres?

Els nervis del tècnic

La imatge que va donar Guardiola davant de Jordi Grau va sobtar tant perquè era insòlita. No havíem vist mai així el Pep, tant esquerp davant d'un periodista. Per això una informació com aquella segurament no és l'única explicació. Cal recordar que divendres passat Guardiola va protagonitzar un altre vídeo que va córrer com la pólvora per les televisions i per internet, el de la seva entrevista a la RAI italiana. Van ser unes declaracions, en què deia que creia que el seu cicle a Barcelona s'estava acabant, que va demanar que no es fessin públiques, petició que el periodista no va respectar. El tècnic va haver d'admetre l'endemà: "Jo em vaig passar de tonto i ell es va passar de llest". Hi ha qui no ha interpretat el cas RAI com una relliscada del Pep, sinó com un missatge per a l'entorn. "Tot el que fa i diu el Pep té una raó", deia la veu en off del vídeo de TV3.

Però a la vida les coses tenen més d'una explicació. La patinada amb la RAI i la informació inadequada de TV3 segons l'opinió de Guardiola, però també els mesos d'abril i maig que el Barça ha de superar. Els tres títols en joc, la pressió de l'entorn que ja es veu fent la rua del triplet un altra vegada pels carrers de Barcelona, la baixa d'Abidal i de Puyol en el moment més important del curs i que deixen la curta defensa en quadre... Massa coses al cap per no perdre les maneres alguna vegada.

stats