Esports 29/05/2018

Jordi Lardín: "Vaig defensar que pugessin David Gallego i jugadors del filial al primer equip el curs vinent"

L'ex director esportiu de l'Espanyol parla dels problemes viscuts durant la temporada

Roger Requena
2 min
Jordi Lardín va ser el principal avalador de David Gallego al capdavant del filial

BarcelonaL'ex director esportiu de l'Espanyol, Jordi Lardín, ha tornat a trencar el seu silenci en una conversa amb l''Sport' en la qual s'excusa de part de les crítiques rebudes i comenta diversos dels problemes que van tenir al llarg del curs. "La gent està aprofitant la suposada situació econòmica per fer-me responsable d'una gestió que no em toca. Els contractes que fan superar el límit salarial venen de compromisos pactats a la temporada 2016-17, en la qual, recordo, jo era responsable del futbol base", exposa.

Lardín indica que el pressupost va passar d'uns 20 a 50 milions, una gestió amb la qual el seu predecessor, Ángel Gómez, no estava "gaire d'acord". "Si és així, hauria d'haver dimitit, i que jo sàpiga no ho va fer", comenta. L'antic màxim responsable de l'àrea esportiva confessa que, per l'augment de la massa salarial, si no haguessin venut Caicedo i Jordán, i cedit Roberto, no haurien "pogut fitxar ningú".

Un dels contratemps principals amb els quals es van trobar, ha afegit, va ser el canvi en el pressupost disponible: "Primer ens en van donar un per reforçar la plantilla per la temporada 2017-18, i vam fer una llista consensuada amb l'entrenador. I quan va començar el període de fitxatges ens van comunicar que aquell pressupost no era correcte, que no teníem ni un euro per fitxar i que havíem de vendre per reforçar-nos". D'aquesta manera, primeres opcions com Albiol, Borja Valero, Banega i Mariano van ser substituïdes per "llistes alternatives". "El sí o no definitiu als fitxatges el donaven Òscar Perarnau i Chen Yansheng. Sense el seu consentiment no es firmava ningú".

Les previsions es van canviar pel fet que no es van confirmar "unes vendes que estaven previstes". Lardín també reconeix que va transmetre a Chen Yansheng que no era "aconsellable tenir un entrenador a disgust [en relació a Quique Sánchez Flores, que va negociar amb l'Stoke City]" i que era partidari de "deixar-lo marxar" encara que fos "a cost zero". "A la llarga podria ser perjudicial". A més, apunta que la relació amb el propietari va ser "complicada per la distància". "Durant els primers sis mesos teníem reunions i habitualment converses telefòniques, però l'últim any el contacte va ser escàs, i el meu interlocutor era Perarnau". Lardín, finalment, conclou que va recomanar a Chen Yansheng i a Perarnau que "ascendissin l'entrenador del filial [David Gallego] i nois de l'Espanyol B per la temporada vinent".

stats