Esports 09/03/2016

Les 10 respostes que has de conèixer sobre el nou Camp Nou

Entre les millores que oferirà el club, graderies més verticals, coberta de fibra de vidre, més places de pàrquing o la possibilitat de veure els projectes finalistes

Roger Requena / Albert Llimós
3 min
Imatge del projecte guanyador del nou Camp Nou

BarcelonaEl projecte de remodelació del Camp Nou, encarregat a l'estudi japonès Nikken Sekkei en col·laboració amb els arquitectes catalans Joan Pascual i Ramon Ausió, constarà de diverses reformes que, si tot va segons el que es preveu, veurien la llum el 2021. Serà l'obra principal de què constarà l'Espai Barça, un ambiciós projecte aprovat en referèndum l'abril del 2014 i al qual el club destinarà 600 milions d'euros.

1. Com seran els nous seients i els passadissos?

Es milloraran els espais entre seients i es renovarà la totalitat de les cadires, que passaran a ser més còmodes i ergonòmiques. A cada graderia, a més, hi haurà localitats distribuïdes per a persones amb mobilitat reduïda i altres minusvalideses. Els passadissos se substituiran per espais més amplis en què destacarà l'absència de murs. També s'implementaran escales mecàniques. A més, se sectoritzarà la grada de l'afició rival, de manera que es crearan accessos i circulacions interns independents per a aquest sector d'aficionats dins el mateix estadi.

2. A quina zona es produirà l'ampliació de la graderia i quants seients s'afegiran?

El camp passarà a tenir 7.000 seients més dels actuals, fins a arribar als 105.000. S'afegiran a la part superior, de forma que es completarà l'anell de la tercera graderia fins a tenir el mateix nivell que té actualment la zona de lateral. La primera graderia –s'enderrocaran els dos gols durant l'estiu de 2018– tindrà una inclinació més pronunciada, i totes les localitats passaran a veure la totalitat de l'estadi. La segona graderia es manté, però se'n millorarà l'accessibilitat i la comoditat.

3. L'aficionat haurà de dur paraigua?

Dins l'estadi, no. Hi haurà una coberta de fibra de vidre que cobrirà totes les localitats, que estaran protegides de les inclemències del temps. Tindrà més de 47.000 m(2) i serà un dels trets distintius d'un estadi que destaca sobretot per ser obert i diàfan.

4. Com canviarà la façana? Es mantindran les parets?

Viurà una remodelació substancial, ja que es canviaran els murs de formigó externs per vidres que oferiran transparències a la part externa de l'estadi. Seran visibles els anells externs de les graderies, tot i que encara s'ha de concretar la forma final d'aquest sistema, que hauria de servir com a tanca i, alhora, de protector de la pluja.

5. S'apujaran els abonaments?

El club sempre ha defensat que no s'encariran els abonaments, tot i que sí que es compta a oferir més serveis als socis, un fet que podria portar alguns aficionats a canviar la seva quota per tenir accés a les novetats del nou estadi.

6. Hi haurà més places de pàrquing?

Es construirà un pàrquing subterrani, accessible i obert al barri, entre el nou Camp Nou i el nou Palau Blaugrana. Inicialment, es comptava que hi hauria un pàrquing per a 5.000 vehicles, una dada que no es va confirmar quan el club va fer oficial el nom del projecte guanyador.

7. Els abonats es perdran algun partit per les obres?

No. Les obres a les graderies estan previstes per als estius. Durant cada temporada es reduirà la capacitat en algunes fases, però sempre per sobre dels 85.000 seients, que són els socis amb abonament que té el club. L'ampliació d'aforament, a més, servirà per donar abonament a tots els socis que l'any 2010 eren a la llista d'espera.

8. El preu no superarà els 600 milions?

El pressupost es va acotar inicialment en 600 milions d'euros, però Jordi Moix va apuntar que s'hi inclou un 5% de marge per a possibles desviaments. Serien uns 30 milions d'euros de marge.

9. Hi haurà més serveis?

Sí. Hi haurà més restaurants, zones d'oci i altres serveis encara per concretar per al soci. També s'establiran més zones VIP, tot i que el club va dir que serien 88 llotges VIP i uns 4 'superboxes'.

10. Es podran veure les alternatives al projecte guanyador?

Sí. Un cop acabi la temporada i s'hagi presentat al detall el projecte de Nikken Sikkei, el Col·legi de Periodistes exposarà els altres treballs tant del Camp Nou com del Miniestadi, en què el guanyador va ser Batlle i Roig.

stats