Tenis
Esports 03/06/2019

Roland Garros: Rafa Nadal i Novak Djokovic aspiren al tron de rei a París

El talent del serbi posa en dubte el domini del manacorí en el seu torneig predilecte

Oriol Santos
2 min
Rafa Nadal en una acció del partit de vuitens de final contra Londero

BarcelonaLa competició tenística de terra batuda per excel·lència arriba al tram final amb els màxims aspirants al títol en un gran estat de forma. Novak Djokovic i Rafa Nadal, juntament amb Roger Federer, tots tres ja classificats per a la ronda de quarts de final del torneig parisenc, han demostrat durant les dues setmanes de competició que són ferms aspirants al tron de Roland Garros.

La rivalitat entre el tenista manacorí i el serbi va més enllà de conceptes tàctics i tècnics. Rècords, títols i moments memorables són els ingredients d'una pugna que passarà als llibres d'història i que es pot gaudir en aquestes dates a les pistes del club francès.

L'onze vegades campió de Roland Garros, i que aquest dilluns celebra el seu 33è aniversari, espera Kei Nishikori als quarts de final després de superar amb solvència l'argentí Londero (6-2, 6-3 i 6-3). Per la seva banda, Djokovic ha escombrat aquest dilluns l'alemany Struff (6-3, 6-2 i 6-2) i es trobarà amb el seu botxí en l'última final de la Copa Masters, Alexander Zverev.

Aquesta classificació per a l'antepenúltima ronda de la competició ha suposat la número 38, en el bàndol manacorí, i la 44a per al tennista serbi en el global de tots els Grand Slams. Tot i aquesta dada general, els dos tennistes acumulen un total de 13 classificacions per aquesta ronda de Roland Garros, però Djokovic ha estat el primer a encadenar deu participacions consecutives arribant als quarts de final de la competició.

A nivell personal, Nadal pretén aconseguir el seu dotzè títol a la ciutat parisenca, on s'ha proclamat vencedor en 90 partits, ha cedit dues derrotes i ha patit una retirada. El número 1 del món, en canvi, s'ha marcat com a objectiu ser el primer esportista a guanyar dues vegades els quatre Grand Slams del circuit ATP: Wimbledon, Open d'Austràlia i US Open. Tot i no ser en dos anys naturals, el tennista de Belgrad suma 25 victòries seguides en els quatre grans torneigs del tenis mundial.

Unes dades extraordinàries que fan preveure un últim tram de competició emocionant i vibrant que durà Nadal o Djokovic, a excepció d'una sorpresa, al tron de París.

stats