Esports 09/08/2017

Rummenigge: "El Bayern ha pagat menys per l'Allianz Arena que el PSG per Neymar"

El president del consell executiu del Bayern critica les altes quantitats que es paguen per jugadors

Ara
3 min
Rummenigge sempre s'ha mostrat crític amb els grans traspassos del futbol europeu

BarcelonaEl president del consell directiu del Bayern Munic, Karl-Heinz Rummenigge, ha explicat en declaracions que publica aquest dimecres la revista 'Sport Bild' que al PSG el fitxatge de Neymar li ha sortit més car que al Bayern construir l'Allianz Arena, el camp amb capacitat per a 77.500 espectadors on juga des del 2006.

"Enmig de la discussió sobre el fitxatge de Neymar m'he preguntat que és més important, si Neymar o l'Allianz Arena. He de dir amb claredat que per a nosaltres l'Allianz Arena és més important, a part del fet que, en conjunt, el fitxatge de Neymar ha sortit més car", ha dit Rummenigge. Només el traspàs de Neymar ha costat 222 milions d'euros al PSG, que li pagarà un salari aproximat d'uns 30 milions d'euros i una prima per fitxatge que no ha transcendit. El camp dels bavaresos va costar uns 350 milions, xifra que el global de l'operació Neymar superarà amb escreix.

Rummenigge ha reiterat, a més, que el Bayern no vol ni pot entrar en el serial dels fitxatges de futbolistes per centenars de milions d'euros, i s'ha mostrat convençut que els seguidors del seu club donen suport a aquesta posició. "El Bayern ha de representar una altra filosofia. No volem entrar en aquesta bogeria ni tampoc podem, i està bé que així sigui. Crec que l'opinió pública i els nostres seguidors ho entenen", ha afegit.

D'altra banda, Rummenigge s'ha queixat que la Comissió Europea no donés suport a la iniciativa de crear un límit salarial, com ho havien proposat ell, com a president de l'Associació de Clubs Europeus (ECA), i l'expresident de la UEFA Michel Platini. "El 2011, abans de crear-se el 'fair play' financer, vaig estar diverses vegades amb Michel Platini a Brussel·les. L'objectiu era introduir un límit salarial a escala europea, cosa que es va rebutjar. No entenc per què els responsables polítics van rebutjar el desig comú dels clubs i la UEFA", ha assenyalat.

Rummenigge ha afegit que calia buscar camins per introduir "més racionalitat" al mercat del futbol i ha suggerit com a possible fórmula un límit per la suma global de fitxatges de cada club per temporada. "En cas contrari, l'opinió pública ja no acceptarà el que està passant i els aficionats perdran el seu vincle amb el futbol", ha advertit.

Les dificultats per competir a Europa

En la mateixa línia que Rummenigge s'ha manifestat una altra personalitat lligada al Bayern, Stefan Effenberg. Qui va ser jugador del club bavarès entre 1990 i 1992, i entre 1998 i 2002, ha avisat que "el Bayern podria no guanyar una Champions en 10 anys". Segons l'ex jugador alemany, la inflació actual del mercat de fitxatges complica les perspectives europees del Bayern: "Hi ha el PSG, el Barça, el Madrid, els equips anglesos, que avancen amb sumes com les que s'estan pagant. Tenen possibilitats i juguen les seves cartes. Si el Bayern no fa res, la distància serà major, i ja és gran".

L'ex futbolista considera que els efectes del nou escenari es veuran ja la propera temporada, que "no serà fàcil pel Bayern, tot el contrari". A més, Effenberg ha destacat que, amb Neymar, el PSG és "amb seguretat un favorit per guanyar la Champions". També ha recordat unes paraules del president del Bayern, Uli Hoeness, que ha assegurat algun cop que el club alemany "no està preparat per pagar això". Effenberg també ha avançat quina pot ser la recepta pels bavaresos: "En el futur, l''scouting' serà primordial pel Bayern per poder assolir èxits a la Champions".

Fa pocs dies també en va parlar Monchi, antic director esportiu del Sevilla, ara al Roma: "La meva història és clara, no compraré jugadors que costen tant. Em fa por l'espectacle milionari en un moment en què hi ha moltes persones que tenen dificultats per sortir endavant". L'andalús considera que els dirigents del futbol haurien de ser "un mirall del que passa", encara que molts cops no ho són, segons el propi Monchi. Són les últimes reaccions al continent després de l'arribada de Neymar al PSG, que preocupa al futbol europeu.

stats