POLIESPORTIU
Esports 16/12/2013

Marc Márquez i Ona Carbonell reben el premi de millors esportistes catalans de l'any

Sandro Rosell ha rebut el premi en nom del tècnic Tito Vilanova a la festa de l'esport català

Ara
2 min
Marc Márquez, millor esportista del 2013

BarcelonaL'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) ha estat l'escenari d'una nova edició de la Festa de l'esport català. Enguany, entre els premiats a Millor Esportista Català destacaven el campió del món de MotoGP Marc Márquez, i la nedadora de natació sincronitzada Ona Carbonell, que es va endur set medalles als Mundials de Natació celebrats a Barcelona aquest darrer estiu.

Pel que fa al Premi al Millor Esportista Revelació, els guardonats seran joves promeses com Guillem Vives, jugador del FIATC Joventut, medalla de bronze a l'Europeu Sub-20 celebrat a Tallin, i Núria Fontané, subcampiona del món júnior de caiac freestyle en la modalitat de K-1.

D'altra banda, des del 2011 s'atorga el premi al millor equip, masculí i femení, que enguany correspondrà a l'equip d'handbol del FC Barcelona, subcampió de la Lliga de Campions i vencedor del Mundial de Clubs, la Copa ASOBAL i la Supercopa d'Espanya, i a l'equip de waterpolo femení del CN Sabadell, campió de Lliga i guanyador de les copes de la Reina, Europa i Catalunya.

Francesc Nino Buscató ha rebut el premi Llegendari, en reconeixement a la seva trajectòria en el món del bàsquet, i Tito Vilanova el premi Esperit Esportiu, ja que, malgrat la seva malaltia, sempre que ha pogut ha entrenat els blaugrana. Sandro Rosell ha rebut el premi en nom del tècnic.

Finalment, el Premi al Seny Esportiu s'ha lliurat a la Fundació Tommy Robredo, que fomenta l'esport entre les persones amb discapacitat, a la vegada que promou l'esport com a eina de millora de la salut física i mental de les persones en general; i el Premi a la Millor Gestió Federativa serà per a la Federació Catalana de Natació i la seva organització de BCN2013, els mundials de natació.

Premi al millor esportista masculí: Marc Márquez (motocilisme)

Premi a la millor esportista femenina: Ona Carbonell (natació sincronitzada)

Premi a l’esportista revelació masculí: Guillem Vives (bàsquet)

Premi a l’esportista revelació femenina: Núria Fontané (Piragüisme)

Premi al millor equip masculí: Barça (Handbol)

Premi al millor equip femení: C. N. Sabadell (waterpolo)

Premi a l’esperit esportiu: Tito Vilanova

Premi al seny esportiu: Fundació Tommy Robredo (esport adaptat)

Premi llegendari: Nino Buscató (bàsquet)

Premi a la millor gestió federativa: Federació Catalana de Natació

stats