FUTBOL
Esports 06/02/2015

La Federació catalana de futbol es planteja paralitzar el futbol amb una vaga

La fiscalització de l'esport modest per part del Govern Central i la petició d'una regularització pròpia per l'esport aficionat en són les claus

Ara
2 min
Andreu Subies, durant la presentació / @FCF_CAT

BarcelonaLa Junta Directiva de la Federació Catalana es planteja convocar una vaga per aturar el futbol durant un cap de setmana com a resposta a les directrius que arriben des del Govern Espanyol i que poden posar en perill de supervivència als clubs de futbol modest.

El president Andreu Subies ha manifestat que “esperarem la propera junta de la RFEF i, si no hi ha solució, reuniré a la Junta de la FCF. Ara cal esperar una mica més, ja que fa massa temps que lluitem des de Catalunya per tots aspectes com la Seguretat Social, llicències, Llei de l’Esport, Voluntariat...”.

La protesta contra el Govern d'Espanya és per l'alt grau de fiscalització que està aplicant a l'esport aficionat i, concretament, al futbol ja que estan obligant a donar d'alta a la Seguretat Social totes les persones que rebin alguna remuneració econòmica, per petita que aquesta sigui. La petició per part de les federacions territorials és fer una regularització pròpia per l’esport aficionat. La queixa també va enfocada a la supressió de la subvenció procedent de l’ 1 per cent de les travesses que van destinades a millorar les instal·lacions de futbol modest.

De confirmar-se la pretensió del Govern Central, els clubs més modests tindrien seriosos problemes per subsistir, ja que es trobarien amb una despesa inesperada a meitat de temporada a la qual no podrien fer front. “El Govern espanyol no està per la feina i no s’adona que el futbol és un esport especial. Els clubs estan molt molestos. La FCF també ha hagut de passar moltíssimes inspeccions i paguem perquè així ho han decidit, però els clubs de futbol modests i formatius no són empreses, no tenen estructura i no poden fer front a totes aquestes despeses. Jo he estat un dels perjudicats i ho assumeixo, però els nostres clubs són una altra cosa”, explica Subies.

La Federació Asturiana de Futbol ha estat la primera territorial en convocar una vaga. El seu president Maximino Martínez va convocar una Assemblea Extraordinària a principis d’aquesta setmana, on els assembleistes van decidir per ‘unanimitat’ aturar el futbol aquesta setmana i mostrar així la seva disconformitat amb la situació que s’està vivint.

stats