COPA DEL REI
Esports 11/12/2012

El València juga per segon cop en quatre dies a Pamplona, ara a la Copa del Rei

Valverde introduirà canvis en l'equip que es va imposar per 0-1 amb gol de Soldado el darrer dissabte

Efe
2 min
Roberto Soldado lluita una pilota aèria amb Miguel Flaño

ValènciaL'Osasuna rep el València en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei amb l'objectiu de buscar la revenja esportiva al partit de Lliga que van jugar els dos equips dissabte, que va finalitzar amb victòria visitant (0-1), i millorar seva imatge.

El conjunt d'Ernesto Valverde, que va debutar a la banqueta valencianista a Pamplona, intentarà, per tant, repetir almenys resultat per encarrilar la confrontació i sentenciar a Mestalla. El València pretén mostrar la mateixa actitud de dissabte, quan va sentenciar un gol de Roberto Soldado per resoldre un xoc en el qual el conjunt de Valverde va millorar en defensa, va jugar més acompanyat i va posar més intensitat que en anteriors trobades. L'objectiu és el mateix, però l'equip variarà ja que el tècnic donarà entrada a alguns jugadors que no van actuar en el partit de dissabte.

Quant a les baixes, l'única que s'ha produït després del xoc de dissabte és la del lesionat Fernando Gago, que ha tornat a València, mentre que en el capítol d'altes destaca la de Jonas Gonçalves, que està amb l'equip a Pamplona des de dissabte, però que no podia jugar en Lliga en trobar sancionat. També són alta els defensa Cissokho, que es va quedar a València amb problemes físics, i el del planter Quintanilla. Tots dos han viatjat avui per incorporar-se a la convocatòria.

Els dubtes giren entorn del porter Vicente Guaita, també per problemes físics. Ho va fer el porter del filial Felip Ramos, que també s'ha quedat per si Guaita no estigués finalment disponible. Si Valverde decideix refrescar l'equip, podrien tenir la seva oportunitat els atacants Valdez, si supera una sobrecàrrega, i Bernat, que no van actuar dissabte, així com Parejo i Jonathan Viera, que només van actuar en el segon temps.

La derrota a la Lliga va ser una garrotada que va tallar la ratxa de bons resultats aconseguits per l'Osasuna, un gerro d'aigua freda que va acostar als 'navarresos' a les preocupacions i dificultats de fa unes setmanes, quan eren els cuers de la categoria.José Luis Mendilibar s'ha plantejat reaccionar com més aviat per donar-li un gir al pobre joc desplegat dissabte, amb el que amb prou feines van crear perill davant la porteria rival. Per empènyer l'equip, la directiva de l'Osasuna ha decidit establir preus assequibles per facilitar als socis i aficionats l'assistència al partit.

L'última vegada que es van enfrontar els dos equips a la Copa del Rei va ser fa nou temporades (2003-04), també en vuitens de final. Llavors, Osasuna va empatar a dos gols a Mestalla, però el València es va imposar en el partit de tornada a Pamplona (0-2). L'entrenador de l'Osasuna presentarà un equip format pels jugadors menys habituals, tal com ho va fer en l'anterior eliminatòria davant l'Sporting de Gijón. Mendilibar tindrà les baixes per lesió de Masoud, Sisi, Kike Sola i Miguel Flaño, aquest últim substituït davant el València per molèsties al bíceps femoral dret. Així mateix, ha decidit donar descans a Patxi Puñal, Oier Sanjurjo i Emiliano Armenteros i reservar-los per al partit de dissabte contra el Getafe.

Alineacions probables

Osasuna: Riesgo, Marc Bertran, Lolo, Rubén, Echaide, Annan, Timor, Cejudo, Manuel; Torres i Llorente.

València: Guaita o Diego Alves, Barragán, Rami, Ricardo Costa, Cissokho, Parejo, Tino Costa, Feghouli, Jonas, Guardado o Bernat, i Soldado.

Àrbitre: Pérez Lasa (Col. Basc).

Camp: Reyno de Navarra

Hores: 20.00

stats