CICLISME
Esports 25/03/2018

Valverde es fa la Volta a mida

Torna a pujar al capdamunt del podi a Montjuïc i admet que se sent còmode a l’asfalt català

i
Natalia Arroyo
3 min
Valverde es fa la Volta a mida

Barcelona“La Volta és una cursa molt bonica. Té recorreguts preciosos, que van molt bé amb el meu perfil. A més, l’organització està molt bé i m’encanta Catalunya. Quan et sents a gust en una cursa, intentes repetir, i si et surten bé les coses, molt millor”. Alejandro Valverde té clar que la Volta a Catalunya ha de formar part del seu calendari cada temporada. Ahir el murcià va adjudicar-se el tercer triomf a la carrera catalana. El ciclista del Movistar Team havia començat el dia amb 16 segons de marge sobre el colombià Egan Bernal, i durant l’última etapa va mirar d’anar eixamplant l’avantatge en els esprints intermedis per respirar més tranquil en les voltes a Montjuïc, però ni tan sols va acabar patint en l’última volta perquè el seu perseguidor va anar a terra en un dels revolts de l’últim descens. Bernal va ser escombrat per altres ciclistes i va haver d’abandonar la carrera. El seu segon lloc al podi va quedar en mans del seu compatriota Nairo Quintana, company d’equip de Valverde.

L’equip Movistar va ser el gran triomfador del dia i de la setmana, amb les dues primeres posicions del podi dominades i amb l’emoció de veure el català Marc Soler competint fins al final pel triomf d’etapa. Però l’èxit a Montjuïc va ser per a Simon Yates (Mitchelton-Scott), que va destacar-se en solitari en l’últim ascens a la Muntanya Màgica. L’etapa havia tingut un recorregut de 154,8 quilòmetres, començats a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona, davant les Torres Venecianes, i acabats amb les tradicionals vuit voltes al circuit de Montjuïc.

És un escenari que agrada a Valverde. El murcià va batallar des del principi amb Egan Bernal, i va aportar emoció a l’últim dia de la Volta. La caiguda del colombià va obrir un segon escenari de nervis per pujar al capdamunt del podi, que finalment va ser per al francès Pierre-Roger Latour (Ag2r La Mondiale), que va poder conservar la plaça de mèrit gràcies a la bonificació per creuar la meta en tercer lloc. Yates, que havia sigut el vencedor, va fregar el podi però va acabar-ne fora per un sol segon respecte a Latour. “Hem intentat cada dia lluitar per ser al podi, i al final no ha sigut possible”, va explicar el britànic. Sobre l’etapa, va admetre que no va ser fàcil deixar enrere Marc Soler, motivat pel fet de córrer davant del seu públic. “Hem estat al grup de davant amb Daryl Impey, que ha fet una gran feina, i al final em tocava a mi desfer-me del Marc, i no ha sigut fàcil. Ho he provat tot, i finalment ho he aconseguit a la part més dura de la pujada. No tenia prou confiança per arribar a meta amb els corredors més ràpids, no soc prou esprintador, així que sabia que havia de provar-ho de lluny. Finalment he tingut cames”, va celebrar.

Va ser una última etapa de la Volta emocionant. I nerviosa. Els ciclistes no van esperar-se a Montjuïc per garantir l’espectacle. Els més de 80 quilòmetres pel Baix Llobregat pujant els ports d’Ullastrell (segona categoria) i Corbera (tercera categoria) van anar combinant escapades que no fructificaven i que el pilot va voler tenir sempre controlades. Ningú va permetre que la distància passés del mig minut.

Ja a la Muntanya Màgica, Marc Soler va liderar la cadena d’atacs buscant el triomf d’etapa, en la qual el van anar seguint Matej Mohoric (Bahrain-Merida) i el ràpid Daryl Impey (Mitchelton-Scott), que volia repetir la glòria de l’edició passada però que va acabar superat pel seu company d’equip.

Qui sí que va repetir l’èxit va ser Alejandro Valverde, que suma l’edició del 2018 a les ja aconseguides el 2009 i el 2017. El del murcià és un palmarès històric que l’iguala amb Miguel Indurain. “A partir d’ara, gairebé totes les victòries que aconsegueixo són per batre rècords. Quan era jove, no m’esperava pas ser un ciclista així”, va explicar el flamant guanyador de la Volta.

stats