Esports 27/03/2021

Vertappen i Redbull diuen prou i s'enduen la primera 'pole' del Mundial

Redbull dona un cop sobre la taula i acaba amb l'hegemonia de Mercedes

2 min
Max Verstappen en la sessió classificatòria del GP de Bahrain

El Mundial de Fórmula 1 d'aquest any promet emoció. El domini de Max Verstappen (Redbull) durant tot el cap de setmana feia descartar, a priori, que els Mercedes s'enduguessin la pole. I així ha estat. Després de pispar-li la pole en l'últim segon a Lewis Hamilton (Mercedes), Verstappen sortirà des de la primera posició en la cursa de diumenge (17 h, DAZN) al circuit de Bahrain.

Des de les primeres voltes, el Gran Premi ha deixat sorpreses. Alpha Tauri, l'equip revelació de la temporada, ha demostrat que els bons temps signats en els entrenaments lliures previs al cap de setmana no eren un miratge. Pierre Gasly i Yuki Tsunoda s'han colat a les primeres posicions de la Q1, per a sorpresa de les grans escuderies com Redbull i Mercedes. El pilot japonés, que debuta enguany a la Fórmula 1 de la mà d'Alpha Tauri, farà història en ser el primer pilot nascut al segle XXI que participa en un Gran Premi.

El retorn de Fernando Alonso (Aplhine) a la F1 ha estat dolç. L'asturià ha pogut passar sense problemes la primera fase classificatòria, a diferència de Carlos Sainz (Ferrari), que ha aconseguit el pas a la Q2 pels pèls. A Sainz se li ha aturat el Ferrari enmig del circuit a l'última volta i amb prou forces ha pogut mantenir l'última posició que donava pas a la següent ronda. Mazepin, Schumacher, Vettel, Latifi i Ocon han quedat fora de la Q2.

Verstappen marca el pas

Ja en la segona tanda classificatòria, Redbull i Ferrari han estat els noms propis, tot i que per motius ben diferents. Sergio Checo Pérez, que ha debutat amb Redbull, ha quedat fora de la ronda final i sortirà des de l'onzena posició en la cursa de diumenge. Per contra, Sainz ha aconseguit passar a la Q3 en primera posició, escudat pel seu company d'equip Charles Leclerc, que ha sorprès tothom amb el ritme dels monoplaces de l'escuderia del Cavallino Rampante.

Ha arribat, llavors, l'hora de la veritat. A diferència d'anys anteriors, la superioritat dels Mercedes s'ha vist qüestionada pel ritme indiscutible dels Redbull des que es va donar el tret de sortida a la temporada de F1. La igualtat entre Redbull i Mercedes ha estat sorprenent i el monoplaça de l'escuderia austríaca de Verstappen ha fet el millor temps durant gran part de la fase final de classificació.

Quan quedava poc més d'un minut perquè s'acabés la Q3, encara estava tot per decidir. Hamilton ha aconseguit la primera posició en l'última volta, però el pilot estrella de Redbull ha millorat el seu temps, i ha confirmat així el que s'esperava des que els semàfors es van apagar divendres en els primers entrenaments lliures.

Redbull ha fet un pas endavant. L'escuderia austríaca ja no es conforma en ser la perseguidora per excel·lència de Mercedes. Ara volen lluitar per les victòries i pel títol mundial de la mà de Max Verstappen.

stats