Estils 09/03/2016

Andy Wachowski anuncia que també és transgènere

El director de cinema, que ara es diu Lilly, segueix els passos del seu germà Larry, que també va canviar de sexe i ara es diu Lana. Plegats han creat èxits cinematogràfics com la trilogia 'Matrix'

Ara
2 min
Lana Wachowski -que signa la primera pel·lícula amb aquest nom, fins el 2010 es deia oficialment Larry- amb el seu germà Andy.

BarcelonaEl director de cinema –i cocreador de la trilogia 'Matrix'– Andy Wachowski va anunciar ahir que és una dona transgènere. Ho va fer a través d'un comunicat publicat a Windy City Media, un mitjà especialitzat en temes de la comunitat LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals) de Chicago. "Així que sí, sóc transgènere", va explicar Lilly Wachowski, el seu nou nom, en un extens i exhaustiu comunicat en què va detallar els motius del seu anunci.

La seva germana també és transgènere

Lilly Wachoski, de 48 anys, va seguir d'aquesta manera els passos de la seva germana i companya creativa Lana, de 50 anys, que ja va revelar també que era una dona transgènere temps enrere. En el comunicat, Lilly Wachowski argumenta que va fer el pas per por que la premsa revelés la seva història abans d'hora.

"Quan vius com una persona transgènere és difícil d'ocultar. Només volia i necessitava una mica de temps per tenir el cap al seu lloc i sentir-me còmoda", escriu Lilly. "Ser una persona transgènere no és fàcil. Vivim en un món majoritàriament obligat i binari pel que fa a gènere. Això vol dir que si ets transgènere has de enfrontar la dura realitat de viure la resta de la teva vida en un món que és obertament hostil a tu", afegeix la cineasta.

Una vida 'transitant'

A més, assegura que és molt afortunada de tenir el suport de la seva família i els mitjans per permetre's metges i terapeutes. "La meva realitat és que he estat 'transitant' i ho continuaré fent tota la vida", indica.

Entre la filmografia de les germanes Lilly i Lana Wachowski es troben la popular trilogia de ciència-ficció 'Matrix', 'Matrix Reloaded' i 'Matrix Revolutions', els films 'Speed Racer' i 'Cloud Atlas' i la sèrie 'Sense8'.

stats