Estils11/05/2021

Una cervesa que surt de les aules de la universitat

Un equip d'estudiants de la UPC guanya el projecte de Moritz per fer una cervesa estiuenca

ARA

BarcelonaUn equip de sis nois i noies de la Universitat Politècnica de Catalunya ha estat treballant en els últims mesos en un projecte molt especial: crear una nova cervesa. Aquest equip ha estat el guanyador del Moritz University, un projecte dirigit als estudiants de les universitats catalanes dels graus de química, enginyeria química, ciència i tecnologia dels aliments, entre d’altres, amb l'objectiu d'impulsar la cultura i el talent cerveser. En aquesta primera edició del concurs hi han participat set universitats catalanes -totes representades per equips de sis persones- que han estat tutelats per mestres cervesers que a través d'una masterclass els han donat les bases necessàries per poder crear una cervesa fresca de temporada.

L'equip de la UPC ha estat el guanyador amb una proposta -la Moritz Cum Laude- suau, fresca i refrescant amb un marcat aroma a maracujà que al jurat li va semblar idònia per vendre's durant els mesos d'estiu. La nova cervesa ha estat elaborada pels alumnes a la microcerveseria de la Fàbrica Moritz de Barcelona amb el suport dels mestres cervesers, i ja es pot comprar a la mateixa fàbrica de Moritz o al Bar Velòdrom de Barcelona.