Estils 10/06/2016

El duc d'Edimburg celebra el 95è aniversari amb un retrat d'Annie Leibovitz

El marit de la reina Elisabet II ha rebut aquest regal el dia que comencen els fastos pel 90è aniversari d'ella, que va ser a l'abril

Ara
2 min
El duc d'Edimburg compleix 95 anys retratat per Annie Leibovitz al costat de la reina d'Anglaterra

BarcelonaLes celebracions oficials pels 90 anys d'Elisabet II han començat aquest divendres amb una missa d'acció de gràcies a la catedral londinenca de Sant Pau, que ha coincidit amb el 95 aniversari del seu marit, el duc d'Edimburg. La família reial al complet, el primer ministre britànic, David Cameron, i destacades figures del Regne Unit han assistit a la missa anglicana, en la qual el degà de la catedral, el reverend David Ison, ha agraït a la sobirana la seva "dedicació", "compromís", "dignitat" i "humanitat" durant els 64 anys que fa que és al tron.

Les altres fotos de Leibovitz per a la família reial britànicaAmb música d'orgue i so de trompetes, la missa ha destacat per la solemnitat, mentre al carrer milers de persones, segons relata l'agència Efe, s'han congregat amb banderes per saludar la família reial, especialment els populars ducs de Cambridge.

Encara que la monarca va complir 90 anys el 21 d'abril, els tres dies de festes nacionals han començat avui amb l'emissió, a més, d'una instantània oficial de la reina i del duc d'Edimburg feta per la fotògrafa Annie Leibovitz. L'emissió de la foto coincideix amb el 95è aniversari del rei consort dels britànics, que ha rebut una floreta per part de la seva dona en aquesta ocasió. "Ell ha estat la meva força durant tots aquests anys", ha expressat la sobirana. Leibovitz ja va retratar la reina el dia del seu aniversari.

Les celebracions per l'aniversari d'Elisabet II continuaran demà dissabte amb la tradicional i colorida desfilada de la guàrdia reial, anomenada "Trooping the colour", que tindrà lloc pels carrers de Londres i a la seu de la Guàrdia Reial muntada a cavall.

Les celebracions acabaran diumenge amb un dinar a l'aire lliure a l'avinguda The Mall, que uneix la plaça de Trafalgar i el palau de Buckingham, al qual s'espera que assisteixin milers de persones. A més, a tot el país, s'espera que ciutadans pengin banderes britàniques als arbres i treguin les taules al carrer per dinar a l'aire lliure i brindar per la reina.

stats