Llibres
Estils 12/05/2021

Emporta’t amb l’ARA dos llibres imprescindibles sobre els horts urbans i els usos de les plantes

'Pagesos de ciutat' (19,90 €) es pot aconseguir del 12 al 25 de maig a la botiga web de l’ARA i 'La guia del recol·lector' (19,90 €) en les mateixes dates a la botiga web de l’ARA i als quioscos.

2 min
Portada del llibre "Guia del recol·lector"

Fer un hort al balcó té molts avantatges. Gaudeixes veient com creixen els vegetals, el consum és clarament de quilòmetre zero, et permet conrear-lo ecològicament i si hi ha pluges fortes és probable que puguis posar a cobert els contenidors on hi ha l’hort. Té alguns inconvenients: en molts casos, no pots cultivar tot el que voldries per manca d’espai i en molts balcons no hi toca gaire el sol (la major part d’hortalisses necessiten sis hores de sol cada dia). Tot el que cal saber per cultivar verdures i hortalisses en testos, jardineres, taules de cultiu o envasos reciclats ho trobaràs al llibre Pagesos de ciutat, escrit per Ester Casanovas.

“El fet que jo sigui una horticultora autodidacta m’ha portat a fer un llibre sobre els horts urbans sense donar res per suposat, molt pràctic”, explica Ester Casanovas, autora del blog www.picaronablog.com.

Reconèixer els fruits, les fulles, les flors i les arrels de les plantes que creixen en el nostre entorn i que tradicionalment s’han usat per curar, cuinar o decorar.. i saber en quina època de l’any convé collir-les. Aquest és l’objectiu de La guia del recol·lector, una agenda que conté espai per anotar observacions personals. La guia del recol·lector recull informació de les virtuts i les aplicacions de les plantes, receptes i trucs per treure’n el màxim partit (com fer infusions, melmelades, xarops, licors, rams...). “A partir dels anys 50 del segle passat es van deixar de transmetre molts dels usos populars de les plantes. La guia vol transmetre aquest coneixement popular”, explica Carme Bosch, coautora, juntament amb Cristina Bota, de la La guia del recol·lector, una eina molt útil per als amants de la natura. 

 Editats per Viena Edicions, Pagesos de ciutat (19,90 €) es pot aconseguir del 12 al 25 de maig en aquest enllaç, i La guia del recol·lector (19,90 €) en les mateixes dates als quioscos i també en aquest enllaç.  

stats