Estils 17/12/2016

Ortega Cano denuncia la revista 'Mongolia'

El torero veu vulnerat el seu honor en un cartell editat per aquesta publicació satírica en què apareix la seva cara a sobre d'un cos de marcià

Ara
1 min
El cartell que ha irritat Ortega Cano, editat per la revista 'Mongolia'

BarcelonaEl torero José Ortega Cano ha denunciat la revista humorística 'Mongolia' perquè veu vulnerat el seu honor en un cartell que aquesta publicació havia editat per promocionar un musical que tenia lloc a Cartagena (Múrcia), localitat natal del matador. En aquest pòster s'hi veu el viudo de Rocío Jurado amb un cos de marcià i la cara afegida a sobre amb Photoshop. De la cara en surt una bafarada que porta escrita la 'cèlebre' frase que va pronunciar ell el dia del casament de la filla gran de la cantant, coneguda coma Rociíto: "Estamos tan a gustito".

La revista, que ha volgut anunciar la denúncia a la seva pàgina web, ha publicat part de la demanda. "Ortega Cano ens ha denunciat pel nostre cartell de 'Mongòlia, el Musical 2.0.', celebrat a Cartagena al mes de novembre, amb la seva imatge disfressada de marcià murcià. Això, que podria sonar a broma o a conculcació (de l'estat de dret), és cert", ironitzen abans de fer pública la demanda. Segons publiquen a la seva web, la demanda inclou "frases tan èpiques com 'Al cartell objecte d'aquesta demanda s'hi adverteix un 'fotomuntatge' que inclou la imatge del senyor Ortega Cano, on s'inclouen les llegendes 'Estamos tan a gustito', 'Antes riojanos que murcianos' i 'Viernes de dolores… sábados de resaca', referències relatives totes elles a la figura central de la composició, que inclou una fotografia de José María Ortega Cano", lamenta el text de la demanda.

La publicació humorística afirma que respondrà a "tan estrambòtica demanda" als jutjats abans del 13 de gener de l'any que ve. La demanda la va interposar Ortega Cano en un jutjat d'Alcobendas, a Madrid.

stats