Estils 10/08/2016

La "festassa" de Rahola amb Puigdemont, Laporta i una vintena d'amics més a Cadaqués

El president de la Generalitat toca 'Let it Be' acompanyat per actors, periodistes i el comissari en cap dels Mossos, després de fer un arròs. Pilar Rahola ho ha compartit a Twitter però "vist l'enrenou" l'any que ve no ho farà

Ara
2 min

"Festassa amb amics a Cadaqués". És el tuit estiuenc que va fer aquest dimarts a la tarda la popular periodista, escriptora i tertuliana Pilar Rahola. Però els amics no eren uns amics qualssevol. A la foto del tuit, una vintena de convidats, entre els quals el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l'expresident del Barça Joan Laporta; la seva mà dreta, Rafa Yuste; el doctor Bonaventura Clotet; els actors Marc Clotet i Natalia Sánchez ('Los Serrano'); els periodistes Helena García Melero i Joan Vehils, o el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, amb camisa hawaiana inclosa.

L'amfitriona Rahola va piular encara tres tuits més després de fer un arròs a la seva casa de l'Alt Empordà. Un dels tuits, amb estelada inclosa. El cuiner, segons ha explicat Rahola a RAC1, és, des de fa anys, el comissari Trapero, acompanyat per Clotet i Vehils, tots tres amb la mateixa camisa.

Els dos últims tuits van ser piulats, ja de nit, cantant 'Paraules d'amor', de Serrat, i 'Let it Be', dels Beatles, amb el president Puigdemont a la guitarra i tota la colla al cor. "Em va semblar que era bonic i simpàtic que el president agafés la guitarra", ha explicat Rahola.

"Mostrar un president relaxat, amb guitarra, cançons i amics, em sembla una extraordinària imatge de país", ha afirmat Rahola a Twitter, en resposta a alguns ciutadans crítics amb l'ostentació pública de la trobada. "Fardar de què? D'amics de sempre? Perdoni, és una cosa simpàtica, un dia d'estiu. Relaxi's i i rigui amb nosaltres", respon la periodista.

"Vist l'enrenou, no ho farem més. La paella sí, però ensenyar-ho, no"

En l'entrevista d'aquest matí per telèfon a RAC1, Rahola ha afegit que no era més que "una postal d'estiu" de "la colla de Cadaqués", que, segons ha explicat, es reuneix "moltes vegades". La periodista ha assegurat que es va parlar molt poc de política per no atabalar el president Puigdemont.

Tot i treure-hi ferro, Rahola ha assegurat que l'any vinent no tornarà a fer públiques les fotos. "Vist l’enrenou, no ho farem més; la paella sí, però ensenyar-ho, no", ha dit. La periodista ha explicat que els assistents a la trobada van estar "d'acord" a compartir les imatges i els vídeos. "Fa anys que fem aquests dinars. Ens va semblar que ensenyar que cantàvem era una cosa simpàtica, però no té més recorregut, ni té contingut polític", ha dit. "El dinar demostra que els que semblem tan durs a la feina també ens sabem relaxar". I ha conclòs: "Espero que us hagueu divertit. I els que hi treuen punta, que els aprofiti, tampoc m’importa gens".

Munté hi treu ferro

La consellera de la Preisència, Neus Munté, també a RAC1, ha emmarcat les fotos i els vídeos en una trobada d'"un grup d'amics" passant "una bona estona en uns dies de vacances". "Forma part d'aquesta mena d'imatges que tots tenim segur, es facin públiques o no". "No barregem les coses, tothom ha de prendre una mica de distància i agafar forces per a la tardor que ens ve", ha conclòs.

stats