Estils 02/05/2015

Pendents del nom de la nova 'baby Cambridge'

La segona filla de Guillem d'Anglaterra i Kate Middleton ha nascut dos anys després que el seu germà, el príncep Jordi, que és tercer en la línia de successió del tron britànic, ocupat per la reina Elisabet des de fa més de 63 anys

Ara
3 min
Les portes de l'hospital St Mary s'han omplert de persones que celebren el naixement de la segona filla dels ducs de Cambridge / AFP

BarcelonaEl naixement de la segona filla dels ducs de Cambridge, aquest dissabte al matí, ha tancat la gran incògnita que planava des de feia setmanes –el sexe de la criatura– però de moment en manté oberta una altra: el nom. Els britànics –que ja havien pronosticat a les cases d'apostes que Kate Middleton esperava una nena– es decanten majoritàriament per tres opcions: Alice, Charlotte i Elizabeth, com la besàvia paterna de la criatura. Però és probable que la resolució de l'enigma no arribi fins d'aquí uns dies, com sol passar a la família reial britànica. Sense anar gaire lluny, quan va néixer el germà de la nena, el príncep Jordi –el qual van batejar com a Jordi Alexandre Lluís– no va ser fins al cap de dos dies que se'n va anunciar el nom. Un temps en què va proliferar l'apel·latiu 'baby Cambridge' i que va ser molt més curt que en anteriors naixements reials en els quals la distància entre el naixement i l'anunci del nom era de gairebé un mes. Per exemple, això va passar quan Lady Di va tenir el príncep Guillem.

Després de quatre anys casats, el matrimoni format pel príncep –que ocupa el segon lloc en la línia de successió, per darrere del seu pare, Carles d'Anglaterra– i Kate Middleton ha tingut la seva segona criatura, que arriba gairebé dos anys després del naixement del seu germà gran. La nena, que ha nascut a l'ala privada de l'Hospital St. Mary de Londres –on també va néixer Jordi i on Lady Di va tenir el seu pare i el seu oncle Enric–, ha arribat al món en un context de molta expectació mediàtica i social. Com ja va passar amb el seu germà, mitjans d'arreu del món estaven instal·lats davant de l'hospital des de feia dies a l'espera que es produís el naixement. Un esdeveniment que sol tenir molta repercussió mediàtica arreu del món i, sobretot, en els països integrants de la Commonwealth.

Espera tensa de la premsa

La notícia s'esperava des de feia dies. Concretament, l'atenció estava al màxim nivell des que la duquessa Caterina va abandonar la seva agenda oficial i es va 'refugiar' a casa dels seus pares, el matrimoni Middleton, que viu en una tranquil·la mansió al comtat de Berkshire, una zona propera a Londres. A més, va disparar les alarmes de part de la premsa la imminent finalització de l'estada a Norfolk del príncep Guillem, que hi estava fent un entrenament com a pilot amb l'organització East Anglia Air Ambulance. Allà, Guillem va començar a treballar el 30 de març per a la companyia privada Bond Air Services, que opera els helicòpters mèdics del servei de salut a la regió anglesa d'East Anglia.

Després que ella confirmés que sortia de comptes la segona quinzena d'abril, els periodistes van començar a fer càlculs que apuntaven que el naixement seria aquest cap de setmana, cosa que finalment ha resultat certa. A més, el fet que els ducs fossin al seu palau, Kensington –després del retir d'ella i de l'entrenament d'ell a Norfolk–, va fer que els periodistes deixessin d'especular que la princesa de Cambridge naixeria fora de Londres, on hi havia alguns hospitals preparats, tal com van publicar alguns mitjans.

Baixa de paternitat

El príncep Guillem tindrà un període de quatre setmanes per poder estar amb la seva filla que no serà remunerat. Aquesta parada en la seva activitat permetrà a Guillem, de 32 anys, estar al costat de la seva família en els primers dies de vida de la seva nova descendent, quarta en la línia successòria al tron britànic.

Està previst que el príncep reprengués la seva agenda oficial l'1 de juny. El príncep i la seva família tenen previst tornar al seu habitatge de Norfolk, a l'est d'Anglaterra, d'aquí uns dies. Primer, però, faran el tradicional posat davant dels fotògrafs i periodistes que hi ha fent guàrdia a la porta de l'hospital.

La nounada forma part d'una de les famílies reials més emblemàtiques del món, que té en la figura de la reina Elisabet un dels seus principals puntals. De fet, l'actual reina britànica fa 63 anys i tres mesos que està al tron. Un regnat enormement llarg només superat per la seva besàvia, la reina Victòria, que va estar 63 anys i set mesos com a cap d'estat.

stats