Ara Estiu 27/07/2022

Trinxat de carbassó i bull negre

La cuinera Núria Lucas, del restaurant El Dinou, de Vilanova i la Geltrú, explica com preparar-lo i com reaprofitar-lo en noves preparacions l'endemà d'haver-lo cuinat

2 min
Trinxat de carbassó amb bull negre

Ingredients per a 4 persones

  • 2 patates de la varietat Monalisa
  • 1 carabassó gran
  • ½ ceba
  • 1 gra d’all
  • 100 g de bull negre
  • Oli d’oliva suau
  • Sal d'escates

Elaboració

  1. Peleu les patates, talleu-les i poseu-les en una olla gran amb aigua amb sal. Les heu de portar a ebullició. Deixeu-les-hi coure vint minuts.
  2. Passats els vint minuts, tireu-hi els carabassons, tallats a rodanxes. Deixeu-ho coure cinc minuts més, amb el carabassó a dins.
  3. Passat aquest temps, escorreu-ho. Reserveu els ingredients cuits.
  4. A la mateixa cassola, poseu-hi la ceba, tallada a daus molts petits, i l’all, ratllat. Sofregiu-ho a foc lent fins que la ceba i l’all siguin transparents, però no daurats.
  5. Un cop fet, poseu-hi la patata i el carabassó que teníeu reservat, i aixafeu-ho amb una forquilla o també una vareta de cuina. Ha de quedar com una pasta, com el trinxat tradicional de la Cerdanya.
  6. Tot seguit, en una paella antiadherent, poseu-hi el bull negre, tallat a daus, i també el trinxat. Hi heu de fer ara un saltejat, i serà la manera com el trinxat agafarà consistència. Aquest procés de saltejat pot durar uns cinc minuts seguits.
  7. Remeneu-ho tot alhora perquè heu d’aconseguir-hi la crosta del trinxat.
  8. Un cop fet, emplateu-ho. Si teniu un motlle metàl·lic, hi podeu donar forma rodona o quadrada, segons el motlle. Tireu-hi per sobre escates de sal.
La cuinera Núria Lucas

Consell

A l’hora de comprar el carabassó, opteu pel gran perquè acostuma a tenir més bon preu que els carabassons petits.

Si us en sobra, el plat es pot reaprofitar l’endemà de guarnició per a un plat de carn o de peix, cuits a la planxa, per exemple.

La recepta no es pot congelar perquè la patata perd consistència, i no seria gustosa un cop descongelada.

Bon profit!

 

 

stats