Més de 1.000 afectats per un brot d'herpes genital a Coachella

Segons el 'New York Post', s'ha disparat el nombre d'afectats a les àrees pròximes al festival

Després de vint anys en marxa, el festival musical de Coachella s'ha convertit en un referent internacional perquè concentra les actuacions de tots els artistes més potents del moment a nivell global. També les xarxes han ajudat molt a fer que aquesta cita sigui un referent a nivell de moda, ja que les 'celebrities' de tot el món que hi acudeixen aprofiten l'atenció mediàtica per presumir d'armari i, de passada, ser notícia en mitjans d'arreu del món pel seu 'look'.

No obstant això, en aquesta ocasió Coachella ha sigut notícia per motius molt diferents. Segons publica el ' New York Post', durant els quatres dies que ha durat el festival d'aquest any els casos d'herpes genital registrats a la ciutat d'Indio i altres ciutats pròximes a la vall californiana de Coachella, on té lloc el festival, han augmentat considerablement. Concretament, se n'han diagnosticat 250 al dia, quan el normal de la zona són 12. En total, durant les jornades que s'ha allargat el festival se n'han detectat més de 1.100, una dada que s'ha obtingut gràcies a una aplicació anomenada HerpAlert a la qual els usuaris recorren per posar-se en contacte amb metges per obtenir consell mèdic.

L'herpes genital és una malaltia de transmissió sexual comuna que genera llagues a les zones afectades, tant en homes com en dones. Provocat pel virus de l'herpes simple, la seva aparició sol ser freqüent quan es practica sexe sense protecció.

Més continguts de