Alec Baldwin, demandat per la supervisora de guió de 'Rust'

La denúncia remarca que les condicions de seguretat no eren bones

2 min
Alec Baldwin

BarcelonaLa supervisora de guió de Rust, Mamie Mitchell, ha presentat una demanda contra Alec Baldwin, actor i productor de la pel·lícula, i altres membres de la producció per la mort de la directora de fotografia, Halyna Hutchins, per un tret accidental durant el rodatge. En la denúncia, Mitchell acusa l'equip de producció, inclòs Baldwin, de ser responsable de les perilloses condicions de rodatge en el set, en el qual hi ha diverses armes, i per haver-li causat diverses ferides emocionals arran de l'accident que va acabar amb la mort de Hutchins i que va tenir lloc durant la filmació a Santa Fe (Nou Mèxic, EUA).

La demanda que va presentar dimecres Mitchell se suma a una altra denúncia presentada la setmana passada pel cap d'il·luminació de la pel·lícula, Serge Svetnoy, en la qual també s'acusa els productors de no haver ofert les mesures de seguretat necessàries per al rodatge.

Mamie Mitchell, a l'esquerra, i la seva advocada, Gloria Allred, mostrant la demanda contra la producció.

Durant la roda de premsa en què es va fer pública la presentació de la demanda, Mitchell va explicar entre llàgrimes que va ser la primera a trucar el servei d'emergències després del tret accidental i que quan es va produir ella estava al costat de Baldwin, que va ser qui va prémer el gallet de l'arma. "Vaig sentir un tret eixordador i em vaig quedar atònita: vaig sentir gemecs de dolor, em vaig girar i vaig veure com el director [Joel Souza, que va resultar ferit] estava caient cap enrere i que la Halyna queia a la meva esquerra. Vaig sortir corrents i vaig trucar al 911", va explicar Mitchell.

L'advocada de Mitchell, Gloria Allred, va assegurar en la mateixa roda de premsa que Baldwin va "triar jugar a la ruleta russa quan va disparar una arma sense comprovar-la". A més, va remarcar que dos dies abans de l'accident membres de la producció ja havien alertat que hi havia problemes de seguretat. "Un operador de càmera havia informat de dos trets durant un assaig i va dir que era «molt perillós»". La lletrada va lamentar que la producció "ignorés els importants protocols de seguretat dissenyats per garantir que les armes de foc s'utilitzin de manera segura".

La investigació sobre l'accident durant el rodatge de Rust encara continua oberta, però en els últims dies s'han conegut detalls que refermen que la producció no complia les mesures de seguretat mínimes per continuar la filmació. Entre altres coses s'ha fet públic que un dels subdirectors de la pel·lícula, David Halls, que va ser qui va entregar l'arma a Baldwin, va ser acomiadat l'any 2019 d'un altre rodatge per un accident similar, tot i que llavors ningú va resultar ferit.

stats