Presenten la primera demanda contra Alec Baldwin per la mort de Halyna Hutchins

El cap d'il·luminació de 'Rust' carrega contra l'actor, contra altres productors del film i contra els encarregats de les armes acusant-los a tots de negligència

2 min
Alec Baldwin reclama policia als rodatges

BarcelonaEl cap d'il·luminació de la pel·lícula Rust, Serge Svetnoy, ha presentat la primera demanda contra l'actor i productor nord-americà Alec Baldwin i altres membres de la producció d'aquest film després de la mort per tret de la directora de fotografia Halyna Hutchins durant el rodatge. En una roda de premsa a Los Angeles, Svetnoy, que també va ser ferit per la bala que va acabar amb la vida de Hutchins, ha assegurat que va veure "de primera mà que diverses armes es van deixar desateses, a terra i sense supervisió" al llarg de la filmació a Bonanza Creek Ranch, a Santa Fe (Nou Mèxic).

Per aquestes condicions al set i el posterior accident fatal, Svetnoy ha presentat la demanda davant el Tribunal Superior de Los Angeles per negligència contra els productors de la pel·lícula, incloent-hi Baldwin, així com contra el director assistent i l'encarregada del control de les armes. En aquest document judicial, al qual ha tingut accés Efe, l'expert en il·luminació culpa l'encarregada de les armes Hannah Gutierrez-Reed d'haver acceptat un lloc de treball per sobre de la seva experiència en un rodatge on calien "diversos armers auxiliars per tractar de manera segura les armes".

Apunta contra l'armera

Segons la demanda, Gutierrez-Reed "va permetre negligentment" que un revòlver Colt de calibre 45 amb almenys una bala real fos lliurat al subdirector David Halls, que tampoc va inspeccionar l'arma adequadament i la va donar posteriorment a Baldwin. A més, Svetnoy afirma que Baldwin també "tenia el deure" de verificar "dues vegades" que el revòlver no estava carregat amb munició real abans de prémer el gallet.

La responsabilitat dels productors

"Aquest deure a més li exigia que fes servir el revòlver Colt com si estigués carregat i que s'abstingués d'apuntar a ningú", al·lega la demanda. A la roda de premsa, Svetnoy ha explicat que està "convençut" que els productors tenen gran part de la culpa per haver intentat "estalviar-se diners contractant un nombre insuficient de treballadors per encarregar-se de manera segura dels accessoris i armes de foc correctament". "Com que l'ús d'armes de foc i de munició real en pel·lícules representa una activitat intrínsecament perillosa, els productors de Rust tenien el deure de contractar persones capacitades i experimentades per supervisar acuradament l'ús d'armes de foc i municions a la filmació de la pel·lícula", afegeix Svetnoy en la seva queixa.

Acomiadat per un error similar

Mentre avancen les investigacions oficials s'han anat coneixent altres detalls, com que Halls, que va entregar la pistola a Baldwin, va ser acomiadat d'un altre rodatge el 2019 per un incident similar, encara que per sort ningú en va sortir ferit. Halls va reconèixer fa uns dies que no va revisar l'arma que va lliurar a Baldwin abans d'assajar l'escena perquè estava convençut que contenia bales falses.

stats